Συνεχίζεται το ράλι της Wall Street και του ευρώ

Συνεχίζεται το ράλι της Wall Street και του ευρώ

Μια ανάσα από τις 22.000 μονάδες (στις 21.963,92 μονάδες) έκλεισε στη χθεσινή συνεδρίαση της Wall Street ο δείκτης Dow Jones, με τους περισσότερους αναλυτές να αναμένουν ότι σήμερα θα σπάσει και αυτό το φράγμα και μάλιστα με την έναρξη της συναδρίασης. Την ίδια στιγμή, το ευρώ ενισχύεται και στη σημερινή συνεδρίαση, στη διάρκεια της οποίας η ισοτιμία του έχει περάσει και τα 1,1860 δολάρια, βάζοντας ουσιαστικά πλώρη για το «ορόσημο» των 1,20 δολαρίων.

Όσον αφορά το αμερικανικό χρηματιστήριο, η πολύ καλή εικόνα που παρουσίασε η κερδοφορία ενός από τα πιο «βαριά χαρτιά», της Apple, ενισχύει το σενάριο συνέχισης της ανοδικής πορείας. Συγκεκριμένα, τα αποτελέσματα της εταιρείας τεχνολογίας -κέρδη 8,72 δισ. δολαρίων έναντι 7,8 δις πριν από ένα χρόνο- ήταν καλύτερα από ό,τι ανέμεναν οι αναλυτές, διασκεδάζοντας τις ανησυχίες που είχαν διατυπωθεί αναφορικά με τις πωλήσεις της «ναυαρχίδας» των προϊόντων της, των iPhone.

Επίσης, σε σχέση με το ευρώ, οι περισσότεροι επενδυτές και παράγοντες της αγοράς βλέπουν ότι υπάρχει σημαντικό περιθώριο περαιτέρω ενίσχυσης της ισοτιμίας του, ειδικά στο φόντο της αδυναμίας του δολαρίου και της «δυσλειτουργίας» που παρουσιάζεται σε διάφορα επίπεδα στις ΗΠΑ.

Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί ότι κοντά στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 11 μηνών κινείται σήμερα και η στερλίνα, με τους επενδυτές να αναμένουν την ανακοίνωση του δείκτη PMI για τον κατασκευαστικό κλάδο. Η ισοτιμία της ανήλθε χθες στο 1,3245 δολάρια μετά την ανακοίνωση του δείκτη PMI για την μεταποίηση που ξεπέρασε τις προβλέψεις των οικονομολόγων. Σήμερα, συνέχισε να βρίσκεται κοντά σε αυτά τα υψηλά επίπεδα, ενώ έναντι του ευρώ η ισοτιμία της παρέμεινε αμετάβλητη στις 89,41 πένες.

Φωτογραφία: https://en.wikipedia.org/wiki/Market_trend