Συνεχίζεται το ανοδικό σερί στη Wall - Κέρδη άνω των 450 μονάδων για τον Dow

Συνεχίζεται το ανοδικό σερί στη Wall - Κέρδη άνω των 450 μονάδων για τον Dow

Σημαντική άνοδο καταγράφουν για τρίτη διαδοχική συνεδρίαση οι τρεις βασικοί δείκτες της αμερικανικής αγοράς, με οδηγό τα ισχυρά εταιρικά αποτελέσματα που έχουν ανακοινωθεί αυτή την εβδομάδα αλλά και τα καλύτερα των εκτιμήσεων στοιχεία για την αγορά εργασίας, ενώ παράλληλα δείχνουν να έχουν υποχωρήσει οι ανησυχίες για τον νέο κορονοϊό στην Κίνα.

Ειδικότερα, μετά το άλμα 400 μονάδων που σημείωσε χτες, ο βιομηχανικός δείκτης κερδίζει ακόμα 500 σήμερα καταγράφοντας άνοδο 1,7% και κινείται στις 29.133 μονάδες. Παρόμοια πορεία ακολουθούν και οι άλλοι δύο δείκτες, με τον S&P 500 να ενισχύεται κατά 1,15% στις 3.335 μονάδες, ενώ ο Nasdaq βρίσκεται στις 9.514 μονάδες με άνοδο 0,49%.

Οι μετοχές που είχαν δεχθεί τις μεγαλύτερες πιέσεις από τους φόβους για την έξαρση του νέου κορονοϊού στη Κίνα συνεχίζουν και σήμερα να διαγράφουν τις απώλειες της προηγούμενης εβδομάδες, με τις united airlines και american airlines να ενισχύονται κατά 2,77% και 1,53% αντίστοιχα.

Η UnitedHealth και η Caterpillar κερδίζουν από 2,5% και 1,9% η καθεμία αντίστοιχα δίνοντας ώθηση στον Dow, ενώ οι κλάδοι της ενέργειας, τις τεχνολογίας και των χρηματοοικονομικών ενισχύονται άνω του 1% για τον S&P 500.

Αντίθετα, μετά το ξέφρενο ράλι των τελευταίων ημερών, η μετοχή της Tesla σήμερα καταγράφει απώλειες σχεδόν 10% αλλά η τιμή της διατηρείται κοντά στα 800 δολάρια.

Στα μακροοικονομικά νέα της ημέρας, το ADP Research Institute ανακοίνωσε ότι ο ιδιωτικός τομέας των ΗΠΑ πρόσθεσε άλλες 291.000 θέσεις εργασίας τον Δεκέμβριο, στη μεγαλύτερη μηνιαία αύξηση τα τελευταία σχεδόν πέντε χρόνια.

Τέλος, στο μέτωπο του κορονοϊού στους 490 αυξήθηκε το σύνολο των θανάτων εξαιτίας της επιδημίας ιογενούς πνευμονίας που προκαλεί ως τα μεσάνυχτα της Τρίτης 4ης Φεβρουαρίου, με τις αρχές της επαρχίας Χουμπέι να καταγράφουν 65 νέους θανάτους και το σύνολο των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων να είναι πλέον 24.324.

Παράλληλα, το κινεζικό ειδησεογραφικό δίκτυο CGTN ανέφερε πως επιστημονική ομάδα του Zhejiang University, που διεξάγει έρευνες για ιό εντόπισε δύο διαφορετικής κατηγορίας φάρμακα τα οποία φέρονται να αμβλύνουν τα συμπτώματά του στον ανθρώπινο οργανισμό.