Συνεχίζεται το ανοδικό ράλι στην Wall - Κέρδη 500 μονάδων ο Dow Jones

Συνεχίζεται το ανοδικό ράλι στην Wall - Κέρδη 500 μονάδων ο Dow Jones

Συνέχεια στο ανοδικό της σερί δίνει την Πέμπτη η αμερικανική αγορά, με τους κυριότερους δείκτες στην Wall Street να σημειώνουν κέρδη για τρίτη συνεχόμενη ημέρα, αναμένοντας πως η εκλογική αναμέτρηση Μπάιντεν - Τραμπ θα λάβει σύντομα τέλος, αναδεικνύοντας τον κάτοικο του Λευκού Οίκου για την επόμενη τετραετία

Πιο αναλυτικά, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones σημειώνει κέρδη 540 μονάδων ή 1,94% και διαμορφώνεται στις 28.388 μονάδες, ενώ ο διευρυμένος δείκτης S&P 500 ενισχύεται κατά 2,1% στις 3.515 μονάδες.

Ισχυρά κέρδη, τέλος, και για τον δείκτη Nasdaq, των τεχνολογικών εταιρειών υψηλής κεφαλαιοποίησης, ο οποίος διαμορφώνεται στις 11.862 μονάδες, σημειώνοντας κέρδη 2,35%.

Παράλληλα, νέα αποκλιμάκωση καταγράφεται στο δείκτη μεταβλητότητας της αγοράς VIX, ο οποίος υποχωρεί εκ νέου κατά 7% ή 2,07 μονάδες και βρίσκεται στις 27,49 μονάδες .

Οι δείκτες της Wall Street βρίσκονται καθ' οδόν, πλέον, για την καλύτερη εβδοαδιαία τους επίδοση από τον περασμένο Απρίλιο, με τον Dow Jones να καταγράφει κέρδη 6% κατά τις τελευταίες τέσσερις συνεδριάσεις, ενώ S&P 500 και Nasdaq ενισχύονται κατά 7,1% και 8% αντίστοιχα.

Σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της καταμέτρησης των ψήφων στις κρίσιμες Πολιτείες της Αριζόνα, της Τζόρτζια και της Πενσιλβάνια, που θα καθορίσουν τον οριστικό νικητή της εκλογικής αναμέτρησης, ο Τζο Μπάιντεν εξακολουθεί να διατηρεί το προβάδισμα στην Αριζόνα, με διαφορά 2,4% από τον νυν πρόεδρο των ΗΠΑ, ωστόσο ο Ντόναλντ Τραμπ έχει καταφέρει να μαζέψει την σε βάρος του διαφορά τις τελυεταίες ώρες, ενώ ακόμα απομένει να καταμετηθεί το 14% του συνολικού αριθμού των ψήφων.

Στην Τζόρτζια, ο Ντ. Τραμπ προηγείται πλέον μόλις με 18.000 ψήφους διαφορά από τον πρώην αντιπρόεδρο του Μπαράκ Ομπάμα, ενώ απομένει να καταμετρηθεί το 5% των ψήφων, πολλές εκ των οποίων προέρχονταοι από τα μεγάλα αστικά κέντρα της Πολιτείας, γεγονός που σύμφωνα με τους αναλυτές ευνοεί τον Τζο Μπάιντεν.

Τέλος, στην Πενσιλβάνια -την τελευταία Πολιτεία του «μπλε τείχους» που παραμένει διεκδικήσιμη από τους δύο μονομάχους, με καταμετρημένο το 89% των ψήφων, ο Τραμπ προηγείται με λιγότερες από 150.000 ψήφους, ωστόσο οι Δημοκρατικοί αισιοδοξούν πως η ενσωμάτωση των επιστολικών ψήφων από την κομητεία που ανήκει η πόλη της Φιλαδέλφειας, θα δώσει την τελική νίκη στον 77χρονο Μπάιντεν, αναδεικνύοντας τον αυτόματα 46ο πρόεδρο των ΗΠΑ.

Υπενθυμίζεται πως ο υποψήφιος των Δημοκρατικών μέχρι στιγμής έχει συγκεντρώσει 253 εκλέκτορες έναντι 213 του Ντ. Τραμπ και χρειάζεται ακόμα την νίκη σε δύο ακόμα Πολιτείες για να εξεσφαλίσει την εκλογή του.

Τέλος, στα μάκρο της ημέρας, νέα μείωση κατέγραψαν οι νέες αιτήσεις για παροχή επιδόματος ανεργίας, κατά την τελευταία εβδομάδα του Οκτωβρίου, καθώς συνολικά κατατέθηκαν 751.000 αιτήσεων για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 31 Οκτωβρίου.

Η μείωση σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα ανήλθε στις 7.000 αιτήσεις και πρόκειται για το χαμηλότερο επίπεδο από τα μέσα Μαρτίου, όταν και ξεκίνησε η πρώτη εφαρμογή περιοριστικών μέτρων για την ανάσχεση της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Ο αριθμός των Αμερικανών που λαμβάνουν επίδομα ανεργίας μέσω των τακτικών πολιτειακών προγραμμάτων υποχώρησε κατά 538.000 στα περίπου 7,3 εκατ. άτομα για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 24 Οκτωβρίου. Αυτό είναι επίσης το χαμηλότερο επίπεδο από τον Μάρτιο.