Συνεχίζεται η υποχώρηση της τιμής του πετρελαίου

Συνεχίζεται η υποχώρηση της τιμής του πετρελαίου

Αποκλιμακώνεται η τιμή του αργού και την Τετάρτη στο απόηχο των δηλώσεων του υπουργού Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας ότι το βασίλειο θα αποκαταστήσει την παραγωγή πετρελαίου μέχρι το τέλος του μήνα.

Ωστόσο, οι επενδυτές παραμένουν επιφυλακτικοί καθώς υπάρχει ανησυχία για το επόμενο βήμα στη Μέση Ανατολή, μετά τις δηλώσεις Αμερικανών αξιωματούχων ότι οι επιθέσεις που κατέστρεψαν πετρελαϊκές εγκαταστάσεις της Σαουδικής Αραβίας το περασμένο Σαββατοκύριακο προήλθαν από το νοτιοδυτικό Ιράν.

Σε αυτό το πλαίσιο το συμβόλαιο του αμερικανικού αργού διαπραγματεύεται με πτώση 0,71%, με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 58,92 δολάρια ανά βαρέλι.Tο συμβόλαιο του πετρελαίου τύπου Brent παρουσιάζει επίσης πτώση 0,46%, στα 64,31 δολάρια το βαρέλι.

«Ο κίνδυνος περαιτέρω κλιμάκωσης των συγκρούσεων στη Μέση Ανατολή παραμένει μια σοβαρή ανησυχία για αγορά ενέργειας και οι διακυμάνσεις στην τιμή του πετρελαίου πιθανότατα θα συνεχιστούν», δήλωσε ανώτερος αναλυτής της αγοράς σύμφωνα με το CNBC.

Εχθές, οι τιμές του πετρελαίου κατέγραψαν μεγάλη πτώση 5,7%. Συγκεκριμένα, το συμβόλαιο του αμερικανικού αργού παραδόσεως Οκτωβρίου ολοκλήρωσε τις συναλλαγές του έχοντας υποχωρήσει κατά 5,7% ή 3,56 δολάρια, με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 59,34 δολάρια ανά βαρέλι στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

Ακόμα μεγαλύτερες ήταν οι απώλειες που κατέγραψε το ευρωπαϊκό αργό Brent, με το δικό του συμβόλαιο παραδόσεως Νοεμβρίου να χάνει 6,5% ή 4,47 δολάρια και να κλείνει στα 64,55 δολάρια ανά βαρέλι στο ICE του Λονδίνου.