Συνεχίζει την ανοδική του πορεία ο χρυσός - «Άγγιξε» τα 2.070 δολάρια/ουγγιά

Συνεχίζει την ανοδική του πορεία ο χρυσός - «Άγγιξε» τα 2.070 δολάρια/ουγγιά

Συνεχίζεται η ανοδική πορεία στην τιμή του χρυσού, τη στιγμή που η ανησυχία στην επενδυτική κοινότητα σχετικά με την εξέλιξη της πανδημίας και την ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας εντείνεται.

Πιο αναλυτικά, η τιμή spot του πολύτιμου μετάλλου έπιασε νέα ιστορικά υψηλά στα 2.069,21 δολάρια/ουγγιά, την στιγμή μάλιστα που τα μελλοντικά συμβόλαια παραδόσεως Δεκεμβρίου έφτασαν μία ανάσα από τα 2.070 δολάρια/ουγγιά, σημειώνοντας άνοδο 1% στα 2.069,4 δολάρια/ουγγιά.

Το συνεχιζόμενο ράλι του χρυσού σημειώνεται σε μία συγκυρία που οι κυβερνήσεις ανά τον κόσμο ρίχνουν πακτωλό χρημάτων στην αγορά για να περιορίσουν τις δραματικές συνέπειες της πανδημίας, η οποία καλπάζει. Σε αυτό το περιβάλλον οι επενδυτές ποντάρουν στην άνοδο του πολύτιμου μετάλλου καθώς το δολάριο αποδυναμώνεται και τα επιτόκια παραμένουν μηδενικά ή αρνητικά σε μεγάλο μέρος της παγκόσμιας οικονομίας.

Αναλυτές της Bank of America Global Research προβλέπουν ότι η τιμή του χρυσού θα καταγράψει άνοδο άνω του 50% μέσα στους επόμενους 18 μήνες κοντά στο επίπεδο των 3.000 δολαρίων, ενώ εκτιμούν ότι θα ωφεληθούν από τις συνθήκες και τα υπόλοιπα πολύτιμα μέταλλα.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα, όταν ο χρυσός είχε καταγράψει ιστορικό υψηλό των 1.931 δολαρίων, η Goldman Sachs είχε δώσει νέα νέα τιμή-στόχο στο επίπεδο των 2.300 δολαρίων, με τους αναλυτές της επενδυτικής τράπεζας να εκτιμούν ότι το πολύτιμο μέταλλο θα την φτάσει μέσα στο επόμενο 12μηνο.