Συνεχίζει την επέλαση ο χρυσός που «άγγιξε» τα 2.050 δολάρια

Συνεχίζει την επέλαση ο χρυσός που «άγγιξε» τα 2.050 δολάρια

Την τέταρτη διαδοχική συνεδρίαση κερδών του συμπλήρωσε ο χρυσός με ακόμα ένα ιστορικό υψηλό, σε ένα επενδυτικό ράλι που δείχνει να μην έχει τέλος.

Συγκεκριμένα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Δεκεμβρίου του χρυσού πρόσθεσε σήμερα ακόμα 34,7 δολάρια στην αξία του και έκλεισε τις συναλλαγές στο νέο ρεκόρ των 2.049.3 δολαρίων ανά ουγγιά. Χαρακτηριστικό είναι ότι κατά τη διάρκεια της ημέρας η τιμή spot του πολύτιμου μετάλλου είχε ξεπεράσει και τα 2.070 δολάρια ανά ουγγιά.

Το συνεχιζόμενο ράλι του χρυσού σημειώνεται σε μία συγκυρία που οι κυβερνήσεις ανά τον κόσμο ρίχνουν πακτωλό χρημάτων στην αγορά για να περιορίσουν τις δραματικές συνέπειες της πανδημίας, η οποία καλπάζει. Σε αυτό το περιβάλλον οι επενδυτές ποντάρουν στην άνοδο του πολύτιμου μετάλλου καθώς το δολάριο αποδυναμώνεται και τα επιτόκια παραμένουν μηδενικά ή αρνητικά σε μεγάλο μέρος της παγκόσμιας οικονομίας.

Αναλυτές της Bank of America Global Research προβλέπουν ότι η τιμή του χρυσού θα καταγράψει άνοδο άνω του 50% μέσα στους επόμενους 18 μήνες κοντά στο επίπεδο των 3.000 δολαρίων, ενώ εκτιμούν ότι θα ωφεληθούν από τις συνθήκες και τα υπόλοιπα πολύτιμα μέταλλα.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα, όταν ο χρυσός είχε καταγράψει ιστορικό υψηλό των 1.931 δολαρίων, η Goldman Sachs είχε δώσει νέα νέα τιμή-στόχο στο επίπεδο των 2.300 δολαρίων, με τους αναλυτές της επενδυτικής τράπεζας να εκτιμούν ότι το πολύτιμο μέταλλο θα την φτάσει μέσα στο επόμενο 12μηνο.