Συνεχίζει την ανοδική πορεία ο S&P 500

Συνεχίζει την ανοδική πορεία ο S&P 500

Συνέχισε την ανοδική του πορεία ο S&P 500 για δεύτερη διαδοχική ημέρα φτάνοντας σε υψηλά δέκα μηνών. Επενδυτές και αναλυτές αξιολόγησαν θετικά τα μακροοικονομικά μεγέθη που δημοσιεύτηκαν σήμερα και αφορούσαν στην αμερικάνικη οικονομία.

Στη σημερινή συνεδρίαση οι τρεις βασικοί δείκτες κινήθηκαν στον απόηχο των δηλώσεων της επικεφαλής της Fed κ. Yellen που άφησε ένα ενδεχόμενο να μην προχωρήσει η Κεντρική Τράπεζα σε αύξηση των επιτοκίων τον Ιούνιο ή τον Ιούλιο.

Στη λήξη της συνεδρίασης, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κέρδισε 17,95 μονάδες (0,10%) κλείνοντας στις 17.938 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq που σημείωσε απώλειες 6,96 μονάδων (0,14%) έκλεισε στις 4.962 μονάδες. Ο S&P 500 κέρδισε 2,72 μονάδες (0,13%) και έκλεισε στις 2.112 μονάδες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Απασχόλησης, η παραγωγικότητα υποχώρησε για το πρώτο τρίμηνο, αλλά λιγότερο από όσο ανέμεναν οι αναλυτές που συμμετείχαν σε σχετική δημοσκόπηση.  Συγκεκριμένα, μειώθηκε κατά κατά 0,6% με τους αναλυτές να κάνουν λόγο για 1%.

Παράλληλα, το κόστος εργασίας αυξήθηκε καθώς οι εταιρείες απασχολούν περισσότερους εργαζόμενους για να αυξήσουν την παραγωγή.

Την ίδια ώρα, σε υψηλό σχεδόν 10 μηνών, πάνω από τα 50 δολάρια, κινήθηκε η τιμή του αργού , καθώς οι επιθέσεις κατά των πετρελαϊκών υποδομών στη Νιγηρία και οι προσδοκίες για μείωση των αμερικανικών αποθεμάτων ενίσχυσαν το επενδυτικό κλίμα.

Στα εταιρικά νέα, η μετοχή της YAHOO έχασε 0,92% παρά τα δημοσιεύματα που θέλουν τη Verizon Communications Inc. να  έχει καταθέσει προσφορά ύψους 3 δισ. δολαρίων φέρεται να έχει καταθέσει η Verizon Communications Inc. για τις δραστηριότητες διαδικτύου.

Στο μεταξύ, η μετοχή της Ralph Lauren Corp. έχασε 2,36% μετά την ανακοίνωση ενός σχεδίου αναδιάρθρωσης που παρουσίασε με στόχο την ενίσχυση της κερδοφορίας της.