Συνεχίζει σε θετικό έδαφος η Wall Street

Συνεχίζει σε θετικό έδαφος η Wall Street

Σε θετικό έδαφος, έστω και με μικρά κέρδη, συνεχίζουν να κινούνται και στη σημερινή διαπραγμάτευση οι βασικοί δείκτες της Wall Street, δείχνοντας ότι έχουν δυναμική να διευρύνουν τα ρεκόρ που σημείωσαν τις τελευταίες ημέρας, λαμβάνοντας ώθηση και από τις εξελίξεις στο πεδίο των εμπορικών σχέσεων μεταξύ των χωρών της Βόρειας Αμερικής.

Ειδικότερα, ΗΠΑ και Μεξικό συμφώνησαν να αντικαταστήσουν την Βορειοαμερικανική Συμφωνία Ελεύθερων Συναλλαγών (NAFTA) και τώρα οι Ηνωμένες Πολιτείες προσχωρούν σε συνομιλίες με τον Καναδά. Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός του Καναδά Τζάστιν Τριντό και ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ είχαν μια «εποικοδομητική», όπως τη χαρακτήρισε το γραφείο του πρώτου, συνομιλία τη Δευτέρα.

«Οι ηγέτες χαιρέτισαν την πρόοδο που σημειώθηκε στο πλαίσιο των συνομιλιών με το Μεξικό και αναμένουν με ενδιαφέρον οι ομάδες τους να συνεχίσουν τις διαπραγματεύσεις αυτή την εβδομάδα προκειμένου να τις ολοκληρώσουν», σύμφωνα με την ανακοίνωση του γραφείου του Τζ. Τριντό, ενώ η καναδή υπουργός Εξωτερικών Κρίστια Φρίλαντ έχει μεταβεί στην Ουάσινγκτον προκειμένου να διεξάγει σχετικές συνομιλίες.

Σε αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ενισχύεται κατά 52 μονάδες ή 0,2% και κινείται στις 26.099 μονάδες. Μετά τα νέα ιστορικά υψηλά που σημείωσαν χθες, ο διευρυμένος δείκτης S&P συνεχίζει σήμερα με οριακά κέρδη 1,6 μονάδων ή 0,06%, ενώ και ο Nasdaq ενδέχεται να διευρύνει το ρεκόρ του, καθώς κινείται καταγράφοντας κέρδη 3 μονάδων ή 0,5% στις 8.018 μονάδες.

Στα μακροοικονομικά νέα, παρά την επιβολή των δασμών, το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ τον Ιούλιο βρέθηκε σε υψηλό πέντε μηνών.

Συγκεκριμένα, το έλλειμμα στα αγαθά αυξήθηκε κατά 6,3% στα 72,2 δισ. δολ. από το αναθεωρημένο μέγεθος των 67,9 δισ. δολ. τον Ιούνιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η αμερικανική κυβέρνηση, ενώ οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών τοποθετούσαν το έλλειμμα στα 69,4 δισ. δολ.