Συνεχίζει με κέρδη το Χρηματιστήριο Αθηνών

Συνεχίζει με κέρδη το Χρηματιστήριο Αθηνών

Του Θεόδωρου Σεμερτζίδη

Με κέρδη 0,72% συνεχίζεται η συνεδρίαση στο ελληνικό χρηματιστήριο, με τον γενικό δείκτη να βρίσκεται στις 563,77 μονάδες, τον τραπεζικό κλάδο να διαπραγματεύεται κοντά στα υψηλά ημέρας, και με τον τζίρο να διαμορφώνεται μέχρι στιγμής σε χαμηλά επίπεδα.

Ο γενικός δείκτης εκμεταλλεύεται το θετικό κλίμα που επικρατεί στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς από την έναρξη της συνεδρίασης διαπραγματεύεται σε θετικό έδαφος, φθάνοντας έως και το υψηλό των 567,27 μονάδων.

Για ακόμη μία συνεδρίαση, οι μετοχές του τραπεζικού κλάδου καταλαμβάνουν μεγάλο μερίδιο στα κέρδη του γενικού δείκτη, καθώς αυτή την ώρα διαπραγματεύονται κοντά στα υψηλά ημέρας, με το επενδυτικό ενδιαφέρον στις υπόλοιπες μετοχές του FTSE 25, να παραμένει για την ώρα υποτονικό. Στα αρνητικά μέχρι στιγμής της συνεδρίασης, ο χαμηλός τζίρος σε σχέση με χθες, με το ενδιαφέρον πλέον, να εστιάζεται στην τελευταία ώρα της διαπραγμάτευσης, καθώς και στη δημοπρασία αυτής, όπου και καθοριστεί το τελικό πρόσημο για γενικό δείκτη και μετοχές.

Σε θετικό έδαφος συνεχίζουν να διαπραγματεύονται οι μετοχές του τραπεζικού κλάδου, εκμεταλλευόμενες τα σημαντικά κέρδη που πραγματοποιεί σήμερα ο ευρωπαϊκός κλάδος, με τον τραπεζικό δείκτη να ενισχύεται κατά 3,81% στις 766,81 μονάδες. Τα μεγαλύτερα κέρδη σημειώνει για την ώρα, η μετοχή της Eurobank με 4,66%, με τον όγκο για το σύνολο του κλάδου να βρίσκεται σχεδόν στο ήμισυ του χθεσινού, με τη μετοχή της Alpha Bank να πραγματοποιεί μέχρι στιγμής το ένα τρίτο του χθεσινού όγκου.

Υποτονικό παραμένει το κλίμα στις υπόλοιπες μετοχές της μεγάλης κεφαλαιοποίησης, όπου σημειώνονται μικτά πρόσημα για τις μετοχές του δείκτη, με τη μετοχή της Τέρνας Ενεργειακής να καταγράφει αυξημένη κινητικότητα με 43,297 χιλ. τεμάχια. Τα μεγαλύτερα κέρδη σημειώνει η μετοχή των Ελληνικών Πετρελαίων, ενώ οι μεγαλύτερες απώλειες μέχρι στιγμής καταγράφονται στη μετοχή της Βιοχάλκο με 0,79%.

Πτωτικά κινούνται αυτή την ώρα, οι αποδόσεις των ελληνικών κρατικών τίτλων, με τη διετία να διαμορφώνεται στο 7,282% (-2,12%), και τη δεκαετία στο 7,831% (-1,14%).

Σε τεχνικό επίπεδο, σημαντική αντίσταση δείχνει να συναντάει ο γενικός δείκτης, στην περιοχή των 567 μονάδων, στο ωριαίο γράφημα, όπου αποτελούν και το 50% του Fibonacci, καθώς και το μέσο όρο των διακοσίων ημερών, με τον RSI να μην μπορεί να βρεθεί μέχρι στιγμής, στην υπεραγορασμένη ζώνη.

Η μετοχή της Εθνικής διαπραγματεύεται στα €0,204 με κέρδη 2,51%, της Alpha Bank στα €1,84 με κέρδη 2,79%, της Τράπεζας Πειραιώς στα €0,164 με κέρδη 4,46%, και της Eurobank στα €0,651 με κέρδη 4,66%.

Διατηρούνται τα κέρδη για την Aegean, με τη μετοχή να δείχνει ότι δεν μπορεί να κινηθεί προς υψηλότερα επίπεδα, με την αντίσταση στα 6,7905. Η μετοχή ενισχύεται κατά 1,04% στα €6,82.

Έλλειψη αγοραστικού ενδιαφέροντος εμφανίζει σήμερα η Motor Oil, με τη μετοχή να διατηρείται κοντά στο μέσο όρο των διακοσίων ημερών, με την αντίσταση στα €9,7911. Η μετοχή παραμένει αμετάβλητη στα €9,60.

Ενισχύονται τα κέρδη για τα Ελληνικά Πετρέλαια, με τη μετοχή να προσπαθεί να διασπάσει ανοδικά το κινητό μέσο όρο των δέκα ημερών, με την αντίσταση στα €3,6374. Η μετοχή σημειώνει κέρδη 1,69% στα €3,62.

Ήπιες διακυμάνσεις σήμερα για την μετοχή των Folli Follie, με τη μετοχή να διατηρείται πάνω από το κινητό μέσο όρο των διακοσίων ημερών, με την αντίσταση στα 19,377. Η μετοχή καταγράφει οριακές απώλειες 0,05% στα €19,16.

Παραμένει σε πλευρική κίνηση η LAMDA Development, με τη μετοχή να συνεχίζει να διαπραγματεύεται κάτω από τον κινητό μέσο όρο των πέντε ημερών, με την αντίσταση στα €4,3278. Η μετοχή διαπραγματεύεται στα €4,19 με κέρδη 0,48%.

Ο τζίρος βρίσκεται στα €26,32 εκατομμύρια, με την αξία των πακέτων στις €719 χιλ. Από το σύνολο των μετοχών που έχουν κάνει μέχρι στιγμής πράξη, 41 κινούνται ανοδικά, 29 πτωτικά, και 17 παραμένουν αμετάβλητες.