Συνεχίστηκαν τα κέρδη στη Wall με φόντο τη Fed

Τετάρτη 05 Ιουνίου 2019, 23:27
-A +A
Συνεχίστηκαν τα κέρδη στη Wall με φόντο τη Fed

Διατηρήθηκε το θετικό momentum στην αμερικανική αγορά με τους βασικούς δείκτες της Wall Street να κλείνουν σε θετικό έδαφος για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση, στον απόηχο των χθεσινών δηλώσεων του κεντρικού τραπεζίτη Τζερόμ Πάουελ.

Ο επικεφαλής της Fed είχε δηλώσει θα εξετάσει το ενδεχόμενο να μειώσει το κόστος δανεισμού εάν οι οικονομικές συνθήκες επηρεαστούν αρνητικά λόγω της πολιτικής των δασμών που εφαρμόζουν οι ΗΠΑ κυρίως προς την Κίνα, με τους traders να εκτιμούν πιθανή τη μείωση επιτοκίων τον Ιούλιο σε ποσοστό 72% σύμφωνα με το marketwatch.

Με τη θετική επίδραση των δηλώσεων Πάουλ να διατηρείται, οι δείκτες της Wall ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές τους κοντά στα υψηλά ημέρας τους και συγκεκριμένα ο βιομηχανικός Dow Jones ενισχυμένος κατά 0,82% στις 25.539 μονάδες, ο S&P στις 2.826 με κέρδη 0,82% και ο τεχνολογικός Nasdaq με άνοδο 0,64% στις 7.575 μονάδες.

Στα εταιρικά νέα, η μετοχή της Apple κέρδισε 1,61% μετά τις δηλώσεις του CEO της εταιρείας Τιμ Κουκ ότι η εταιρεία δεν είναι μονοπώλιο, παρόλο που επισήμανε ωστόσο ότι θα δεχτούν οποιοδήποτε έλεγχο από τις ρυθμιστικές αρχές.

Στον αντίποδα, η μετοχή της GameStop Corp γκρεμίστηκε κατά 35% μετά τα απογοητευτικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε η εταιρεία παραγωγής videogames

Νωρίτερα, με κέρδη είχαν ολοκληρώσει τις σημερινές συναλλαγές του και ευρωπαϊκές αγορές, πλην της ιταλικής που δέχθηκε πιέσεις με φόντο τη νέα κλιμάκωση της διένεξης Ρώμης - Βρυξελλών για τον προϋπολογισμό της χώρας.

-A +A

Δημοφιλέστερα Άρθρα