Συνέχισαν με νέα ρεκόρ οι Nasdaq και S&P

Συνέχισαν με νέα ρεκόρ οι Nasdaq και S&P

Καταγράφοντας μικρά κέρδη ολοκλήρωσαν τη σημερινή συνεδρίαση οι βασικοί δείκτες της Wall Street, κάτι που οδήγησε όμως σε νέα ιστορικά υψηλά τους Nasdaq και S&P 500, στον απόηχο της συμφωνίας μεταξύ ΗΠΑ και Μεξικού για τις εμπορικές του σχέσεις.

Ειδικότερα,  ο βιομηχανικός Dow Jones ενισχύθηκε κατά 14,4 μονάδες ή 0,06% στις 26.065 μονάδες, ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq κατέγραψε άνοδο 12,1 μονάδων ή 0,15% και ολοκλήρωσε στις 8.030 μονάδες, όπως και διευρυμένος S&P 500 που παρουσίασε κέρδη 0,8 μονάδων ή 0,03% στις 2.897 μονάδες.

Τη Δευτέρα, ΗΠΑ και Μεξικό έφτασαν σε συμφωνία για τη δημιουργία ενός συμφώνου εμπορικών συναλλαγών, το οποίο θα αντικαταστήσει τη NAFTA, και τώρα οι Ηνωμένες Πολιτείες προσχωρούν σε συνομιλίες με τον Καναδά. Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός του Καναδά Τζάστιν Τριντό και ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ είχαν μια «εποικοδομητική», όπως τη χαρακτήρισε το γραφείο του πρώτου, συνομιλία τη Δευτέρα.

«Οι ηγέτες χαιρέτισαν την πρόοδο που σημειώθηκε στο πλαίσιο των συνομιλιών με το Μεξικό και αναμένουν με ενδιαφέρον οι ομάδες τους να συνεχίσουν τις διαπραγματεύσεις αυτή την εβδομάδα προκειμένου να τις ολοκληρώσουν», σύμφωνα με την ανακοίνωση του γραφείου του Τζ. Τριντό, ενώ η καναδή υπουργός Εξωτερικών Κρίστια Φρίλαντ έχει μεταβεί στην Ουάσινγκτον προκειμένου να διεξάγει σχετικές συνομιλίες.

Στα μακροοικονομικά νέα, παρά την επιβολή των δασμών, το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ τον Ιούλιο βρέθηκε σε υψηλό πέντε μηνών.

Συγκεκριμένα, το έλλειμμα στα αγαθά αυξήθηκε κατά 6,3% στα 72,2 δισ. δολ. από το αναθεωρημένο μέγεθος των 67,9 δισ. δολ. τον Ιούνιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η αμερικανική κυβέρνηση, ενώ οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών τοποθετούσαν το έλλειμμα στα 69,4 δισ. δολ.