Συνέχεια στο σερί του ΧΑ με πρωταγωνιστές τα blue chips

Συνέχεια στο σερί του ΧΑ με πρωταγωνιστές τα blue chips

Διατήρησε το πολυήμερο ανοδικό του momentum το Χρηματιστήριο Αθηνών με το Γενικό Δείκτη να κλείνει για 10η διαδοχική φορά θετικός στις 905,31 μονάδες με κέρδη της τάξης του 0,36% και προφανώς με νέο υψηλό 14 μηνών.

Σήμερα ήταν η σειρά του ΟΠΑΠ να τραβήξει το... κάρο (+3,31% με 9,12 εκατ. τζίρο), που σε συνδυασμό με την επιμονή της μετοχής του Mytilineos (+1,76%), τη συνέχιση της ανοδικής αντίδρασης της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακής (+3,67%) και τη σταθερή συμπεριφορά των μετοχών του Τιτάνα (+1,43%), ΕΥΔΑΠ (+4,82%) και ΟΤΕ (+0,14%) αντιστάθμισε τη μέτρια αδυναμία των τραπεζών (ΔΤΡ -0,74%).

Η προαναφερθείσα συμπεριφορά όπου η αγορά ανεβαίνει χάρη στην πλειονότητα των δεικτοβαρών, σε συνδυασμό με την πολύ καλή διάχυση ρευστότητας σε όλους τους κλάδους και δείκτες κεφαλαιοποίησης, υποδεικνύει την ποιότητα της υφιστάμενης ανοδικής τάσης.

Ειδικά για τη μετοχή του Mytilineos, έχει εμφανίσει εδώ και πολύ καιρό μια εικόνα άνευ προηγουμένου, κυρίως λόγω της τρομερής συνέπειας να δίνει μικρά καθημερινά κέρδη, έχοντας μάλιστα σχεδόν 50% κέρδη από τα προ πανδημίας επίπεδα, τα οποία προσπέρασε πρώτη εδώ και πολλούς μήνες, συγκεκριμένα από την 18η Νοεμβρίου.

Έκτοτε, και με πολύ μικρές διορθωτικές κινήσεις, έχει δώσει 98 (!) συνεδριάσεις με ανοδική κατεύθυνση και ισχυρούς όγκους συναλλαγών, ενώ παράλληλα δημοσιεύονται συνεχώς καλές εταιρικές ειδήσεις και καλά χρηματοοικονομικά αποτελέσματα.

Κατά τα λοιπά, ο Γενικός Δείκτης ήταν μόνιμα σε θετικό έδαφος με μέτρια διακύμανση (+0,05% έως +0,55%), κλείνοντας με ευκολία επίσης θετικός και με πολύ καλό τζίρο, ακόμα και αν αφαιρεθούν τα δύο υπέρογκα – σε αξία - πακέτα της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακής (συν. 29,9 εκατ ευρώ σε τιμή 13 ευρώ ανά μετοχή) και το ένα της Alpha Bank ύψους 2,25 εκατ. ευρώ σε τιμή 1,145 ευρώ (υπήρξε άλλο ένα μικρό).

Στο ταμπλό, 18 εισηγμένες κατέγραψαν νέα υψηλά 52 εβδομάδων, μεταξύ αυτών οι Alpha, ETE, Mytilineos, ΟΠΑΠ, Intracom, ΕΥΔΑΠ, Τιτάνας, ΕΧΑΕ και Φουρλής.

Στον αντίποδα, η μετοχή του Κέκροπα βρέθηκε στο limit down απόρροια της απόφασης του Αρείου Πάγου που μάλλον περιπλέκει περισσότερο, χρονικά τουλάχιστον, την ήδη επιβαρυμένη πολυετή υπόθεση, ξαναβάζοντας τη μετοχή της εταιρείας σε μπελάδες.

Οι ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ (-2,94%), Autohellas (-1,71%), Eurobank (+1.98%) και Jumbo (-2,23%) έκαναν μια μικρή παύση δίδοντας ευκαιρία να τοποθετηθεί κάποιος, ενώ και τα σημαντικά σημεία στήριξης τα σημειώνουμε και στο live.

Τέλος, ας σημειωθεί κάτι αυτονόητο, η μεταβολή στη μετοχή της τράπεζας Πειραιώς (+1549,66%) είναι πλασματική, καθώς αφορά στο reverse split της και δεν επηρεάζει βεβαίως τη στάθμιση του ΓΔ.

Οι ευρωαγορές επίσης κινήθηκαν στο ίδιο τέμπο, έχοντας μια θετική μεν, μέτριας διακύμανσης ημέρα, κάτι που επαναλαμβάνεται προσώρας και στις ΗΠΑ.

Αποποίηση Ευθύνης
Το υλικό αυτό παρέχεται για πληροφοριακούς και μόνο σκοπούς. Σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να εκληφθεί ως προσφορά, συμβουλή ή προτροπή για την αγορά ή πώληση των αναφερόμενων προϊόντων. Παρόλο που οι πληροφορίες που περιέχονται βασίζονται σε πηγές που θεωρούνται αξιόπιστες, ουδεμία διασφάλιση δίνεται ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς και δεν θα πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.