Με απώλειες συνεχίζει ο ΓΔ στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Με απώλειες συνεχίζει ο ΓΔ στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Του Θεόδωρου Σεμερτζίδη

Με απώλειες 0,28% συνεχίζεται η συνεδρίαση στο Χρηματιστήριο Αθηνών με τον γενικό δείκτη να βρίσκεται στις 544,67 μονάδες.

Ο γενικός δείκτης δεν καταφέρνει να διατηρήσει τα κέρδη που κατέγραφε από την έναρξη της συνεδρίασης καθώς με απώλειες διαπραγματεύονται αρκετές μετοχές της μεγάλης κεφαλαιοποίησης.

Το ενδιαφέρον πλέον εστιάζεται στην τελευταία ώρα της διαπραγμάτευσης καθώς και στη δημοπρασία αυτής, όπου ενδεχομένως να εμφανιστούν εντολές αγοράς ή πώλησης σε τραπεζικές μετοχές και σε κάποιες επιλεγμένες μετοχές της μεγάλης κεφαλαιοποίησης.

Πέραν της χθεσινής εντυπωσιακής ανάκαμψης του ελληνικού χρηματιστηρίου αυτό συνεχίζει να παραμένει «έρμαιο» των πολιτικών εξελίξεων και οποιαδήποτε θετική εξέλιξη σε πολιτικό επίπεδο θα λειτουργήσει σαν πιεσμένο ελατήριο για γενικό δείκτη και μετοχές. Προς το παρόν δεν υπάρχουν όλες εκείνες οι ενδείξεις που να συνηγορούν σε κάτι τέτοιο καθώς είναι αβέβαιη η εξέλιξη του ασφαλιστικού και φορολογικού νομοσχεδίου.

Από τεχνικής απόψεως η αντίσταση για τον γενικό δείκτη βρίσκεται στις 570 μονάδες. Τεχνικά θα περιμέναμε να κλείσει η τρέχουσα εβδομάδα ανοδικά καθώς προέρχεται από τρεις συνεχόμενες πτωτικές εβδομάδες, ωστόσο εάν ακολουθήσει ο γενικός δείκτης την ίδια συμπεριφορά τότε ίσως από την επόμενη εβδομάδα βρεθεί και κάτω των 500 μονάδων όπου ανάλογα με τις πολιτικές εξελίξεις μπορεί να φτάσει σε νέα χαμηλά εκείνων από τον Ιούνιο του 2012.

Θα πρέπει να επιστήσουμε την προσοχή καθώς ακόμη δεν έχει επιβεβαιωθεί οποιοδήποτε ανοδικό σήμα για τον γενικό δείκτη, με τον κίνδυνο εμφάνισης μεγάλου όγκου εντολών πωλήσεων ανά πάσα στιγμή να παραμένει υπαρκτός.

Η ΕΤΕ βρίσκεται στα €0,258 με απώλειες 1,15%, της ΑΛΦΑ στα €1,87 με απώλειες 1,06%, της ΠΕΙΡ στα €0,175 με κέρδη 1,74% και της ΕΥΡΩΒ στα €0,738 με απώλειες 0,27%.

Η μετοχή του ΟΠΑΠ μέχρι στιγμής καταγράφει απώλειες καθώς χρειάζεται να κλείσει ανοδικά την σημερινή συνεδρίαση ώστε να δοθεί σήμα αγοράς με την αντίσταση να βρίσκεται στα €7,0794. Η μετοχή σημειώνει απώλειες 1,76% στα €6,68.

Η μετοχή της ΔΕΗ δεν έχει δείξει ουσιαστικά σημάδια αντίδρασης με την αντίσταση να τοποθετείται στα €3,6268. Η μετοχή βρίσκεται στα €3,28 με απώλειες 1,20%.

Η μετοχή της ΜΠΕΛΑ διέσπασε εχθές πτωτικά το ανοδικό κανάλι στο οποίο βρισκόταν χωρίς ωστόσο να ακυρωθεί το σήμα αγοράς με την στήριξη να βρίσκεται στα €8,9970. Η μετοχή καταγράφει κέρδη 0,31% στα €9,67.

Προσπάθεια ανάκαμψης για την μετοχή της ΦΦΓΚΡΠ έπειτα από την πίεση των τελευταίων συνεδριάσεων με την αντίσταση να βρίσκεται στα €14,3039. Η μετοχή σημειώνει κέρδη 0,36% στα €14,05.

Η μετοχή της ΜΕΤΚ κινείται ανοδικά και χρειάζεται να κλείσει σήμερα με κέρδη ώστε να δοθεί σήμα αγοράς με την αντίσταση να βρίσκεται στα €7,1958. Η μετοχή βρίσκεται στα €6,93 με κέρδη 1,46%.

Ο τζίρος βρίσκεται στα €23,62 εκατομμύρια.

Από τις μετοχές που έχουν κάνει πράξη 36 κινούνται ανοδικά 47 πτωτικά και 16 παραμένουν αμετάβλητες.