Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2019, 13:42
Τελευταία ενημέρωση: 14:42

-A +A

Στον FTSE 25 από σήμερα η ΕΥΔΑΠ – Στον Mid Cap η Autohellas

Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2019, 13:42
Τελευταία ενημέρωση: 14:42
Στον FTSE 25 από σήμερα η ΕΥΔΑΠ – Στον Mid Cap η Autohellas
-A +A

Στη Μεγάλη Κατηγορία του ΧΑ ήτοι στο δείκτη FTSE 25 επέστρεψε από τη σημερινή συνεδρίαση η μετοχή της ΕΥΔΑΠ, παίρνοντας τη θέση της Cenergy Holdings που πλέον θα διαπραγματεύεται στον Mid Cap.

Θυμίζουμε πως η ΕΥΔΑΠ ήταν έως πριν περίπου δύο χρόνια στον Large Cap, όμως λόγω περιορισμένης εμπορευσιμότητας, έχασε τη θέση της στην ελίτ του χρηματιστηρίου.

Αξίζει να σημειωθεί πως στη μετοχή της ΕΥΔΑΠ έχουν αυξηθεί κατακόρυφα οι όγκοι και οι τζίροι το τελευταίο διάστημα, με αποκορύφωμα την περασμένη εβδομάδα όπου τη Δευτέρα διακίνησε 294.514 τεμάχια, που είναι ο υψηλότερος όγκος των τελευταίων ετών, ενώ και στις πέντε συνεδριάσεις ξεπέρασε τα 100 χιλ. τεμάχια, κάτι που είναι σπάνιο για τον τίτλο.

Θυμίζουμε ότι οι μέσοι όγκοι του τίτλου έως πρόσφατα, ήταν πολύ χαμηλότερα, ενώ τον Οκτώβριο έφτασε να διακινεί έως και 5 χιλ. μετοχές την ημέρα! Η μετοχή βρίσκεται σήμερα στα 7,48 ευρώ αμετάβλητη έχοντας διακινήσει 19.780 τεμάχια, ενώ η εταιρεία αποτιμάται στα 796 εκατ. ευρώ ευρισκόμενη στη 19η θέση στο σύνολο του Χ.Α.

Σύμφωνα με την τακτική εξαμηνιαία αναθεώρηση της σύνθεσης των δεικτών και αφορά το διάστημα Μάιος – Οκτώβριος 2019, στο δείκτη του μεσαίου χώρου Mid Cap εισάγονται οι Autohellas, ΟΛΘ και Cenergy Holdings με παράλληλη διαγραφή των MLS, Παπουτσάνης και AS Company.

Επιλαχούσες για τον FTSE 25 μετοχές είναι οι Autohellas, ΟΛΘ, Quest Συμμετοχών, Attica Bank και Cenergy Holdings.

Απ. Σκουμπούρης

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Σάββατο, 28 Μαρτίου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα