Στον Δείκτη των blue chips η Quest Συμμετοχών – Παίρνει τη θέση της ΕΧΑΕ

Στον Δείκτη των blue chips η Quest Συμμετοχών – Παίρνει τη θέση της ΕΧΑΕ

Έναν νέο πρωταγωνιστή αποκτά ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης FTSE Large Cap μετά την εξαμηνιαία αναθεώρηση των δεικτών FTSE. Η Quest Συμμετοχών, η μετοχή της οποίας έχει σήμερα χρηματιστηριακή αξία 604 εκατ. ευρώ εισέρχεται στο κλαμπ των ισχυρών του ΧΑ, εκτοπίζοντας τη μετοχή της ΕΧΑΕ η οποία έχει υποχωρήσει στα 223 εκατ. ευρώ και μετακομίζει στον FTSE Mid 40. Στον ίδιο δείκτη εισέρχονται επίσης η Entersoft και η Epsilon Net στη θέση των ΟΛΘ και Έλτον.

Όπως ανακοινώθηκε νωρίτερα από το ΧΑ, η Quest εισέρχεται στον FTSE Large Cap. Με ποσοστό στάθμισης 20%, ενώ σε επίπεδο σταθμίσεων αυξάνεται τόσο εκείνη της ΔΕΗ (από 49% σε 56%) όσο και της Πειραιώς (από 47% σε 55%).

Επιλαχούσες μετοχές για είσοδος στον FTSE Large Cap είναι η Cenergy, η Autohellas, τα Πλαστικά Θράκης, η ΚΡΙ-ΚΡΙ και η Epsilon Net.

Προς το παρόν η τελευταία κερδίζει μια θέση στον δείκτη μεσαίας κεφαλαιοποίησης FTSE Mid Cap. Με στάθμιση 30%. Στον ίδιο δείκτη εισέρχεται η ΕΧΑΕ με στάθμιση 100% αλλά και η Entersoft στάθμιση 43%.

Από τον δείκτη της μεσαίας κεφαλαιοποίησης διαγράφονται ο ΟΛΘ λόγω χαμηλής ρευστότητας, η ΕΛΤΟΝ (διαγραφή εξισορρόπησης) και η Quest λόγω αναβάθμισης στον FTSE Large Cap.

Δείτε εδώ όλες τις αλλαγές στους δείκτες FTSE