Στο «κόκκινο» οι ευρωαγορές

Στο «κόκκινο» οι ευρωαγορές

Πτωτικά κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, εν αναμονή τον δηλώσεων του Ντόναλντ Τραμπ για την Κίνα μετά την έγκριση από το Εθνικό Λαϊκό Κογκρέσο της νέας νομοθεσίας για την εθνική ασφάλεια στο Χονγκ Κονγκ.

Ο Λευκός Οίκος ανεβάζει την ένταση καττά του Πεκίνου τις τελευταίες εβδομάδες τόσο για τις ευθύνες της Κίνας στην πανδημία του κορονοϊού, όσο και για την παρέμβαση στο Χονγκ Κονγκ.

Πίσω στην Ευρώπη η Γαλλία είναι έτοιμη να μπει στη δεύτερη φάση της χαλάρωσης των μέτρων κατά του κορονοϊού, με εστιατόρια, μπαρ και καφετέριες να είναι έτοιμα να ανοίξουν στις 2 Ιουνίου. Εν τω μεταξύ, στο Ηνωμένο Βασίλειο, ομάδες έξι ατόμων θα έχουν τη δυνατότητα να συναντηθούν σε κήπους και πάρκα που ανοίγουν από τη Δευτέρα, αρκεί τα νοικοκυριά τους να απέχουν 2 μέτρα.

Σε αυτό το κλίμα ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημειώνει πτώση 0,92% στις 352,19 μονάδες. Ο γερμανικός DAX χάνει 1,04% στις 11.658 μονάδες, ο γαλλικός CAC-40 υποχωρεί 0,69% στις 4.738 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 σημειώνει πτώση 1,49% στις 6.126 μονάδες.

Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB χάνει 0,52%, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 σημειώνει πτώση 1,4%.

Την ίδια ώρα οι επενδυτές στρέφουν το βλέμμα τους σήμερα στα στοιχεία που θα ανακοινωθούν για το ΑΕΠ και τον πληθωρισμό στην Ευρωζώνη.

Στις εταιρικές ειδήσεις, η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία Renault, που αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα, ανακοίνωσε σήμερα την κατάργηση περίπου 15.00ο θέσεων εργασίας σε όλο τον κόσμο, εκ των οποίων οι 4.600 στη Γαλλία, στο πλαίσιο του σχεδίου της για εξοικονόμηση περισσότερων από 2 δισεκατομμυρίων ευρώ σε διάστημα τριών ετών.