Στο «κόκκινο» οι ευρωαγορές με το βλέμμα στο εμπόριο σε ΗΠΑ, Καναδά και Μεξικό

Στο «κόκκινο» οι ευρωαγορές με το βλέμμα στο εμπόριο σε ΗΠΑ, Καναδά και Μεξικό

Με απώλειες ξεκίνησαν τις συναλλαγές τους σήμερα οι βασικοί δείκτες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς στο επίκεντρο παραμένουν οι εξελίξεις στο εμπορικό μέτωπο σε ΗΠΑ, Καναδά και Μεξικό.

Συγκεκριμένα, οι κυβερνήσεις ΗΠΑ και Καναδά εξέφρασαν αισιοδοξία την Τετάρτη ότι η ένταξη του Καναδά στη νέα εμπορική συμφωνία, στην οποία ήδη έχουν καταλήξει ΗΠΑ και Μεξικό και η οποία θα αντικαταστήσει τη Συμφωνία Ελεύθερου Εμπορίου Βόρειας Αμερικής θα ολοκληρωθεί μέχρι την Παρασκευή. 

Μετά την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων με τον Καναδά, οι ΗΠΑ ανέφεραν ότι θα εντείνουν τις αντίστοιχες με την Κίνα, βασικό ανταγωνιστή τους σε επίπεδο διεθνών εμπορικών σχέσεων.

Σ΄ αυτό το κλίμα, o πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχωρεί κατά 0,34% στις 385,27 μονάδες με όλους τους κλάδους που δραστηριοποιούνται σε αυτόν να κινούνται σε αρνητικό έδαφος.

Στα ταμπλό, απώλειες καταγράφει ο βρετανικός FTSE 100 καθώς κατά 0,74% στις 7.496 μονάδες, όπως και ο DAX της Γερμανίας που χάνει κατά 0,90% στις 12.445 μονάδες.

Προχωρώντας στη Γαλλία, αρνητικά πρόσημα εμφανίζει και ο CAC 40 που υποχωρεί κατά 0,28% στις 5.484 μονάδες.

Στην περιφέρεια, καθοδικά κινείται και η Ιταλία με τον FTSE MIB να καταγράφει απώλειες ύψους 0,54% ακολουθώντας την ανάλογη πορεία της Ισπανίας με τον IBEX 35 να σημειώνει πτώση κατά 0,62% στις 9.507 μονάδες.

Τέλος, σε αρνητικό έδαφος κινείται και ο PSI 20 της Πορτογαλίας καθώς υποχωρεί κατά 0,52% στις 5.466 μονάδες.