Στο κόκκινο οι δείκτες της Wall - Πτώση 3% για τον Nasdaq

Στο κόκκινο οι δείκτες της Wall - Πτώση 3% για τον Nasdaq

Στο κόκκινο βρίσκονται σήμερα οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street καθώς τα αρνητικά αποτελέσματα τριμήνου των εταιρειών του τεχνολογικού κλάδου επηρέασαν τα θετικά μακροοικονομικά στοιχεία.

Συγκεκριμένα, με απώλειες κατά 1,67% ξεκίνησε τις συναλλαγές του ο βιομηχανικός Dow Jones στις 24.558 μονάδες, ενώ στο ίδιο κλίμα κινείται και ο Nasdaq  που υποχωρεί κατά 3,02% στις 7.094 μονάδες.

Τέλος, αρνητικά πρόσημα εμφανίζει και ο S&P 500 καθώς χάνει κατά 2,26% στις 2.638 μονάδες.

Στα εταιρικά νέα, καθοδικά κινούνται οι μετοχές της Αmazon κατά 8,78% και της Alphabet κατά 3,85% μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων τους. 

Ενώ, τα κέρδη της Amazon ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις, η εταιρεία δεν κατάφερε να κάνει το ίδιο και στις πωλήσεις της καθώς οι αναλυτές ανέμεναν κατά μέσο όρο κέρδη της τάξης των 3,08 δολ. ανά μετοχή και πωλήσεις 57,1 δισ. δολαρίων. Η απόκλιση στις εκτιμήσεις για τις πωλήσεις εκτείνεται έως το δ'' τρίμηνο, καθώς η Amazon προέβλεψε πωλήσεις 66,5-72,5 δισ. δολαρίων στο δ'' τρίμηνο ενώ οι αναλυτές τις τοποθετούσαν στα 73,8 δισ. δολάρια.

Αντίστοιχα, η μητρική της Google κατέγραψε καθαρά κέρδη 9,19 δισ. δολαρίων ή 13,06 δολαρίων ανά μετοχή, έναντι 6,73 δισ. δολαρίων ή 9,57 δολαρίων ανά μετοχή την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Τα έσοδά της αυξήθηκαν στα 33,74 δισ. δολάρια από 27,77 δισ. δολάρια. Μη συνυπολογισμένου του κόστους διαδικτυακής κίνησης (TAC), τα έσοδα της Alphabet διαμορφώθηκαν στα 27,16 δισ. δολάρια. Αναλυτές που συμμετείχαν σε έρευνα της FactSet τοποθετούσαν τα κέρδη στα 10,41 δολ. ανά μετοχή και τα έσοδα στα 27,32 δισ. δολάρια, εξαιρούμενου του TAC.

Στα μακροοικονομικά στοιχεία της ημέρας, το ΑΕΠ των ΗΠΑ αναπτύχθηκε με ρυθμό 3,5% στο διάστημα Ιουλίου-Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Εμπορίου.  Οι οικονομολόγοι ανέμεναν ανάπτυξη 3,4%.
Οι καταναλωτικές δαπάνες, που αντιστοιχούν σε περισσότερο από τα δύο τρίτα της συνολικής οικονομικής ανάπτυξης, αυξήθηκαν 4% σε ετήσια βάση στο γ΄ τρίμηνο, που αποτελεί το ισχυρότερο ποσοστό ανάπτυξης σε τέσσερα χρόνια.

Η χαμηλή ανεργία, οι σταθερές θέσεις εργασίας και η αύξηση των μισθών, ενθάρρυναν τους καταναλωτές να προχωρήσουν σε δαπάνες. Οι εξαγωγές υποχώρησαν στο γ΄ τρίμηνο κατά 3,5%, ενώ οι εισαγωγές αυξήθηκαν 9,1% καθώς οι Αμερικανοί αύξησαν τις αγορές ξένων αγαθών. Οι επενδύσεις των επιχειρήσεων ήταν οι χαμηλότερες από το δ΄ τρίμηνο του 2016. Οι δαπάνες σε πάγια μειώθηκαν κατά 7,9% στο γ΄ τρίμηνο.