Στο «κόκκινο» η Wall Street με φόντο τους νέους δασμούς των ΗΠΑ

Στο «κόκκινο» η Wall Street με φόντο τους νέους δασμούς των ΗΠΑ

Αρνητικά πρόσημα εμφανίζουν σήμερα οι βασικοί δείκτες στα αμερικανικά χρηματιστήρια της Wall Street καθώς το επενδυτικό ενδιαφέρον έχει επηρεαστεί από την είδηση πως οι ΗΠΑ σκοπεύουν να επιβάλουν νέους δασμούς σε ευρωπαϊκά προϊόντα.

Συγκεκριμένα, την επιβολή νέων δασμών σε ακόμα περισσότερα προϊόντα εξετάζει η κυβέρνηση των ΗΠΑ, ειδικά σε είδη τυριών και ουίσκι ευρωπαϊκής προέλευσης, σε αντίποινα για τις «αθέμιτες κρατικές ενισχύσεις ή επιδοτήσεις» σε βιομηχανίες του αεροναυπηγικού τομέα των Βρυξελλών.

Ο Αμερικάνος αντιπρόσωπος για το εμπόριο (USTR), Ρόμπερτ Λάιτχαϊζερ, δημοσίευσε μια λίστα προϊόντων αξίας 4 δισ. δολαρίων η οποία προστίθεται σε προηγούμενο κατάλογο, που δόθηκε στη δημοσιότητα στις 12 Απριλίου και συμπεριλάμβανε προϊόντα αθροιστικής αξίας 21 δισ. δολαρίων.

Ωστόσο, στο μέτωπο ΗΠΑ και Κίνας επικρατεί αισιοδοξία καθώς ο πρόεδρος Τράμπ δήλωσε χτες ότι οι συνομιλίες μεταξύ των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου βρίσκονται σε εξέλιξη, με τους ηγέτες των ΗΠΑ και της Κίνας να συναντιούνται στο περιθώριο της συνόδου κορυφής του G20 την περασμένη εβδομάδα.

Σ'' αυτό το κλίμα, απώλειες αξίας 0,18% καταγράφει ο βιομηχανικός Dow Jones στις 26.646 μονάδες ενώ σε ανάλογο κλίμα κινείται και ο S&P 500 που υποχωρεί κατά 0,08% στις 2.959 μονάδες.

Τέλος, καθοδικά κινείται και ο τεχνολογικός Nasdaq που χάνει κατά 0,08% στις 8.075 μονάδες.