Στο «κόκκινο» η Wall Street λόγω Alphabet

Στο «κόκκινο» η Wall Street λόγω Alphabet

Καθοδικά κινούνται σήμερα οι βασικοί δείκτες στα αμερικανικά χρηματιστήρια της Wall Street με το επενδυτικό ενδιαφέρον να επικεντρώνεται στην ανακοίνωση για τα χαμηλότερα των εκτιμήσεων κέρδη της Alphabet, μητρικής της Google, καθώς τόσο η σχετικά αναιμική αύξηση στα έσοδα της εταιρείας όσο και το πρόστιμο της ΕΕ, είχαν ως αποτέλεσμα τη συρρίκνωση των κερδών.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία ανακοίνωσε κέρδη 6,66 δισ. δολαρίων ή 9,50 δολ. ανά μετοχή το α'' τρίμηνο και έσοδα 36,34 δισ. δολαρίων μετά την αφαίρεση του κόστους διαδικτυακής κίνησης (TAC). Είναι ενδεικτικό ότι το αντίστοιχο τρίμηνο του 2018 η Alphabet είχε κέρδη 13,33 δολ. ανά μετοχή.

Στον απόηχο της ανακοίνωσης, η μετοχή της Google υποχωρεί τώρα κατά 7,99% στα 1.193 δολάρια  ενώ σε αρνητικό έδαφος κινείται και αυτή της Alphabet που χάνει κατά 7,85% στα 1.194 δολάρια.

Σ'' αυτό το κλίμα, σχεδόν αμετάβλητος παραμένει ο βιομηχανικός Dow Jones στις 26.546 μονάδες ενώ απώλειες 0,31% σημειώνει ο S&P 500 στις 2.933 μονάδες.

Τέλος, ιδιαίτερα αρνητικά πρόσημα παρουσιάζει ο τεχνολογικός Nasdaq που υποχωρεί κατά 0,63% στις 8.098 μονάδες.

Στα εταιρικά νέα, αύξηση κατέγραψαν τα κέρδη της General Electric στο πρώτο τρίμηνο του έτους ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις της Wall Street με ώθηση από τις υψηλότερες πωλήσεις αεροπορικών, πετρελαϊκών και φυσικού αερίου και μονάδων υγειονομικής περίθαλψης, καθώς η εταιρεία προσπαθεί για να ανακάμψει και να «απλοποιήσει» τις επιχειρήσεις της.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το Reuters, στα 954 εκατ. δολάρια ή 13 σεντς ανά μετοχή ανήλθαν τον α'' τρίμηνο τα κέρδη της εταιρείας σε σχέση με τα 261 εκατ. δολάρια και σε αντίθεση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών που είχαν κάνει λόγο για 9 σεντς ανά μετοχή.