Στο κόκκινο και πάλι οι ασιατικές αγορές λόγω της κρίσης στην Κορέα

Στο κόκκινο και πάλι οι ασιατικές αγορές λόγω της κρίσης στην Κορέα

Οι ασιατικές αγορές πήραν τη σκυτάλη από την Wall Street και συνέχισαν την πτωτική πορεία των τελευταίων ημερών, μετά την κλιμάκωση της έντασης στην Κορεατική Χερσόνησο και τις πολεμικές ιαχές από τον Donald Trump και τον Kim Yong-un. Έτσι, φαίνεται ότι σήμερα θα κλείσουν τη χειρότερη εβδομάδα τους από άποψη επιδόσεων μετά τον περασμενο Μάρτιο.

Συγκεκριμένα, ο αυστραλιανός S&P/ASX 200 υποχωρούσε κατά 1,30%, ο Hang Seng του Χονγκ Κονγκ κατά 1,90% και ο δείκτης του χρηματιστηρίου της Σαγκάης κατά 1,60%, όσο και ο δείκτης Kospi της Νοτίου Κορέας. 

Σε επίπεδο νομισμάτων, το νοτιοκορεατικό γουόν είδε την ισοτιμία του να υποχωρεί κατά επιπλέον 0,50% έναντι του δολαρίου, ενώ το ιαπωνικό γεν ενισχύθηκε στα υψηλότερα των τελευταίων οκτώ εβδομάδων, καθώς η Ιαπωνία αντιμετωπίζεται για την ώρα ως το πλέον «ασφαλές καταφύγιο» στην περιοχή της ΝΑ Ασίας. 

Από την πλευρά του, ο χρυσός, αν και έχει ανακόψει την ανοδική του πορεία, έχει ενισχυθεί κατά 2,2% στη διάρκεια της εβδομάδας, φτάνοντας στα 1.285,80 δολάρια η ουγγιά.