Στο «ραντάρ» της Wall οι συνομιλίες ΗΠΑ-Κίνας

Στο «ραντάρ» της Wall οι συνομιλίες ΗΠΑ-Κίνας

Με μικρά κέρδη συνεχίζουν την πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street με τους επενδυτές να εμφανίζονται αισιόδοξοι για το νέο γύρο διαπραγματεύσεων μεταξύ ΗΠΑ-Κίνας για την εξομάλυνση των μεταξύ τους εμπορικών σχέσεων.

Σε αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός Dow Jones κερδίζει 4,7 μονάδες (0,02%) στις 25.111 μονάδες, ο S&P 500 ενισχύεται κατά 2,69 μονάδες (0,10%) και κινείται στις 2.712 μονάδες και ο Nasdaq κερδίζει 15 μονάδες (0,22%) και κινείται στις 7.314 μονάδες.

Ένας νέος κύκλος διαπραγματεύσεων ξεκινάει σήμερα μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας στο Πεκίνο, μετά την ολοκλήρωση ενός πρόσφατου κύκλου διαπραγματεύσεων στην Ουάσινγκτον, την προηγούμενη εβδομάδα, χωρίς την επίτευξη συμφωνίας.

Οι Αμερικανοί διαπραγματευτές προετοιμάζονται για να ασκήσουν πιέσεις στην Κίνα την επόμενη εβδομάδα, σχετικά με τις απαιτήσεις που έχει διατυπώσει την τελευταία διετία η Ουάσινγκτον για τα πνευματικά δικαιώματα των αμερικανικών εταιριών.

Στα εταιρικά νέα, η μετοχή της Electronic Arts Inc κάνει άλμα 7,76% καθώς έγινε γνωστό ότι το ηλεκτρονικό παιχνίδι της εταιρείας, το Apex Legends προσέλκυσε 10 εκατομμύρια παίχτες τις πρώτες 72 ώρες κυκλοφορίας του.

Στο μεταξύ, η μετοχή της Restaurant Brands International Inc κερδίζει 3,90% καθώς η εταιρεία, που είναι μητρική της Burger King κατέγραψε κέρδη που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών που συμμετείχαν σε σχετικές δημοσκοπήσεις.

Νωρίτερα, μετά από μια εβδομάδα αργίας λόγω της Πρωτοχρονιάς, οι ασιατικές αγορές κατέγραψαν ήπια κέρδη στην πλειοψηφία τους.