Στο «κόκκινο» οι ευρωπαϊκές αγορές περιμένοντας την... Fed

Στο «κόκκινο» οι ευρωπαϊκές αγορές περιμένοντας την... Fed

Στο «κόκκινο» διαπραγματεύονται οι βασικοί ευρωπαϊκοί δείκτες, καθώς οι επενδυτές τηρούν στάση αναμονής ενόψει των επικείμενων αποφάσεων της ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ αλλά και των εξελίξεων στο παγκόσμιο εμπόριο.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 υποχωρεί περίπου 0,2%, με τον ταξιδιωτικό τομέα να υποχωρεί κατά 1,1%, ενώ τα αποθέματα πετρελαίου και φυσικού αερίου κερδίζουν 0,7%.

Την ίδια ώρα, η αγορά σχεδόν έχει προεξοφλήσει πως η Fed θα προχωρήσει στην πρώτη μείωση των επιτοκίων της, την πρώτη μετά από μια δεκαετία. Μάλιστα, όπως προβλέπουν οι αναλυτές υπάρχει πιθανότητα 78% η μείωση να είναι κατά 25 μονάδες βάσης.

Σημειώνεται πως η επιτροπή χάραξης νομισματικής πολιτικής που θα λάβει τις τελικές αποφάσεις ξεκινάει σήμερα τη διήμερη συνεδρίασή.

Στα επιμέρους ευρωπαϊκά ταμπλό, με πτώση 0,57% κινείται ο γερμανικός DAX στις 12,349 μονάδες.

Ο γαλλικός CAC 40 υποχωρεί 0,21% στις 5.589 μονάδες, ενώ αντίθετα ο βρετανικός FTSE 100 κινείται οριακά ανοδικά 0,13% στις 7.695 μονάδες.

Στην περιφέρεια ο ιταλικός FTSE MIB υποχωρεί 0,81% στις 21.533 μονάδες, ενώ αντίστοιχα και ο ισπανικός IBEX 35 χάνει 0,61% στις 9.159 μονάδες.

Στα μακροοικονομικά νέα, μικρή επιβράδυνση σημείωσε η γαλλική ανάπτυξη το δεύτερο τρίμηνο του 2019, καθώς μειώθηκαν οι καταναλωτικές δαπάνες και οι εταιρείες κατέγραψαν μειωμένα αποθέματα.

Σύμφωνα με προκαταρκτικά στοιχεία του στατιστικού οργανισμού INSEE, η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης αναπτύχθηκε κατά 0,2% την περίοδο Απριλίου-Ιουνίου, από 0,3% τους προηγούμενους τρεις μήνες.