Στο «κόκκινο» οι ευρωαγορές με φόντο τις διαπραγματεύσεις ΗΠΑ-Κίνας

Στο «κόκκινο» οι ευρωαγορές με φόντο τις διαπραγματεύσεις ΗΠΑ-Κίνας

Με απώλειες ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση της Πέμπτης τα περισσότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς οι πληροφορίες ότι Κινέζοι αξιωματούχοι αμφισβητούν τη δυνατότητα σύναψης εμπορικής συμφωνίας μακράς πνοής με τις ΗΠΑ πυροδότησε την ανησυχία των επενδυτών. 

Έτσι, ο πανευρωπαϊκός δείκτης European Stoxx 600 σημείωσε απώλειες 0,49% στις 396,47 μονάδες, ο γερμανικός DAX έχασε 0,34%, στις 12.866,78 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 απώλεσε 0,63% στις 5.729,74 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 έχασε 1,12% στις 7.248,23 μονάδες.

Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB κέρδισε 0,21%, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 έχασε 0,29%.

Κινέζοι αξιωματούχοι φέρονται να αμφισβητούν τη δυνατότητα μιας συνολικής μακροπρόθεσμης εμπορικής συμφωνίας με τις ΗΠΑ, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Bloomberg, επικαλούμενοι τον απρόβλεπτο χαρακτήρα του προέδρου Τράμπ.
Ωστόσο μετά τη δημοσίευση του Bloomberg o Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ότι σύντομα η Ουάσινγκτον και το Πεκίνο θα ανακοινώσουν νέο τόπο και χρόνο στον οποίο ο ίδιος και ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ θα υπογράψουν την προκαταρκτική συμφωνία μεταξύ των δύο χωρών.

Βασική εξέλιξη σε εταιρικό επίπεδο ήταν η ανακοίνωση της συμφωνίας για συγχώνευση της ιταλοαμερικανικής Fiat Chrysler (FCA) και της γαλλικής PSA Peugeot Citroen, η οποία θα δημιουργήσει την τέταρτη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο. Σαν αποτέλεσμα η μετοχή της  FCA γνώρισε άνοδο 8,7% ενώ αντίθετα η PSA υποχώρησε κατά 12,2%.