Στο «κόκκινο» οι ευρωαγορές - Στο επίκεντρο η Ιταλία

Στο «κόκκινο» οι ευρωαγορές - Στο επίκεντρο η Ιταλία

Απώλειες καταγράφουν σήμερα οι βασικοί δείκτες στις ευρωπαϊκές αγορές καθώς στο προσκήνιο παραμένουν οι ανησυχίες για τον προϋπολογισμό που θα παρουσιάσει η Ιταλία και η ένταση της χώρας με τις Βρυξέλλες.

Συγκεκριμένα,  o Ματτέο Σαλβίνι, εισερχόμενος χθες το βράδυ στο κυβερνητικό μέγαρο, για την συνεδρίαση της κυβέρνησης Κόντε δήλωσε: «Εμείς τραβάμε μπροστά, δεν μας τρομάζουν κάποιοι λίγοι κερδοσκόποι. Ξέρουμε ότι πρόκειται για το καλό των Ιταλών και προχωρούμε με νηφαλιότητα και υπερηφάνεια».

«Η Ιταλία δεν κινδυνεύει, οι αγορές μας αγαπάνε περισσότερο από τους ευρωγραφειοκράτες. Αν γυρίσουμε πίσω θα αγνοήσουμε τις υποσχέσεις μας προς τους πολίτες», πρόσθεσε ο αρχηγός των Πέντε Αστέρων και υπουργός εργασίας, Λουίτζι Ντι Μάιο.
 
Και οι δυο αντιπρόεδροι της ιταλικής κυβέρνησης επιβεβαίωσαν ότι πρόκειται να διατηρηθεί στο 2,4% η σχέση ελλείμματος- ΑΕΠ, ενώ υπογράμμισαν ότι θεωρούν απίθανο να φτάσει, το ιταλικό σπρεντ, τις τετρακόσιες μονάδες βάσης.

Σ'' αυτό το κλίμα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχωρεί κατά 0,14% στις 372.41 μονάδες με όλους τους κλάδους που δραστηριοποιούνται σε αυτόν να κινούνται σε αρνητικό έδαφος.

Στα ταμπλό, καθοδικά κινείται ο βρετονικός FTSE 100 με απώλειες ύψους 0,28% στις 7.214 μονάδες, ενώ στο ίδιο κλίμα κινείται και ο DAX της Γερμανίας που χάνει κατά 0,54% στις 11.909 μονάδες.

Προχωρώντας στη Γαλλία, αρνητικά πρόσημα εμφανίζει και ο CAC 40 που υποχωρεί κατά 0,69% στις 5.278 μονάδες.

Στην περιφέρεια, σε αρνητικό έδαφος κινείται η Ιταλία με τον FTSE MIB να σημειώνει πτώση κατά 0,31% στις 19.899 μονάδες και την Ισπανία με τον IBEX 35 να χάνει κατά 0,60% στις 9.176 μονάδες.

Τέλος, αύξηση στα κέρδη του καταγράφει και ο PSI 20 της Πορτογαλίας κατά 0,06% στις 5.146 μονάδες.