Στο «κόκκινο» και σήμερα οι δείκτες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Στο «κόκκινο» και σήμερα οι δείκτες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Στο «κόκκινο» κινούνται και σήμερα οι δείκτες στα περισσότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, στο ξεκίνημα των συναλλαγών, με την προσοχή των επενδυτών να επικεντρώνεται στα εταιρικά οικονομικά αποτελέσματα και, δευτερευόντως, την κρίση στην Κορεατική Χερσόνησο.

Σημειώνεται ότι μέχρι σήμερα έχουν ανακοινώσει τα αποτελέσματά τους για το δεύτερο τρίμηνο πάνω από το 70% των εταρειών του MSCI Europe, με το 60% και πλέον να έχει επιβεβαιώσει τις προβλέψεις των αναλυτών ή να έχει σημειώσει ακόμη υψηλότερη κερδοφορία. 

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 υποχωρεί κατά 0,35% καθώς οι μετοχές των εταιριών πρώτων υλών και των τραπεζών καταγράφουν απώλειες. Ο βρετανικός δείκτης FTSE 100 σημειώνει πτώση κατά 0,75% καθώς δεικτοβαρείς μετοχές όπως αυτές των Anglo American, BT Group, Rio Tinto και Lloyds διαπραγματεύονται χωρίς το μέρισμα, ενώ ο γερμανικός δείκτης DAX καταγράφει απώλειες της τάξης του 0,28% και ο γαλλικός CAC 40 υποχωρεί κατά 0,24%.

Ανάμεσα στους κερδισμένους της σημερινής συνεδρίασης είναι η ασφαλιστική Aegon και η Coca Cola HBC, οι μετοχές των οποίων ενισχύονται κατά 8,3% και 7,9% αντιστοίχως.

Την ίδια στιγμή, στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ υποχωρεί έναντι του δολαρίου υποχωρεί σε ποσοστό 0,20% και διαμορφώνεται στα 1,1736 δολάρια. Το ευρώ βρίσκεται επίσης στα 129,003 γεν, στο 0,9044 με τη στερλίνα και στο 1,1332 με το ελβετικό φράγκο.

Όσο για την ισοτιμία του δολαρίου, ενισχύεται σε ποσοστό 0,07% έναντι του γεν και διαμορφώνεται στα 110,004 γεν. Η στερλίνα έναντι του δολαρίου σημειώνει πτώση 0,29% και διαμορφώνεται στα 1,2967 δολάρια.

 

Διαβάστε ακόμη

Πτωτικά συνεχίζουν να κινούνται οι ασιατικές αγορές λόγω Κορέας

«Ανήσυχη» η Wall εν μέσω γεωπολιτικών εξελίξεων