Στο «κόκκινο» η Ευρώπη, στον απόηχο των απωλειών της Wall

Στο «κόκκινο» η Ευρώπη, στον απόηχο των απωλειών της Wall

Τα απόνερα του χθεσινού μίνι κραχ της Wall Street χτύπησαν σήμερα και την ευρωπαϊκή πλευρά του Ατλαντικού με τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια να καταγράφουν σημαντικές απώλειες.

Ειδικότερα ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 έκλεισε με πτώση 198%, κοντά σε χαμηλά άνω των 20 μηνών στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιανουάριο του 2017. Χρηματοοικονομικές υπηρεσίες εταιρείες πετρελαίου και φυσικού αερίου κατέγραψαν τις μεγαλύτερες απώλειες.

Αντίστοιχα, ο βρετανικός FTSE 100 έκλεισε με πτώση 1,94%, ο DAX στη Γερμανία έχασε 1,48%, ενώ στη Γαλλία ο CAC 40 υποχώρησε κατά 1,92%.

Σε αρνητικό έδαφος κινήθηκε και η περιφέρεια με τον FTSE MIB στην Ιταλία να σημειώνει πτώση 1,84% και τον IBEX 35 την Ισπανία να χάνει 1,69%. Στο -0,82% και ο PSI 20 της Πορτογαλίας.

Εξετάζοντας μεμονωμένες μετοχές, η WH Smith της Βρετανίας, σημείωσε τις μεγαλύτερες απώλειες μετά την ανακοίνωση νέων σχεδίων για την αναδιάρθρωση των μεγάλων καταστημάτων του. Η μετοχή της εταιρείας στο Λονδίνο κατέγραψε απώλειες 11,16%.

Στον αντίποδα οι μετοχές της γερμανικής Dialog Semiconductor σημείωσαν άνοδο 16,58% μετά την ανακοίνωση μιας νέας συμφωνίας αξίας 600 εκατομμυρίων δολαρίων με την Apple.