Στο «κόκκινο» η Ευρώπη εν μέσω εταιρικών αποτελεσμάτων

Στο «κόκκινο» η Ευρώπη εν μέσω εταιρικών αποτελεσμάτων

Με αρνητικά πρόσημα ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές οι βασικοί δείκτες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια καθώς στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος παραμένουν οι ανακοινώσεις των εταιρικών αποτελεσμάτων.

Σ'' αυτό το κλίμα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχώρησε κατά 0,24% με όλους τους κλάδους που δραστηριοποιούνται σε αυτόν να βρίσκονται σε αρνητικό έδαφος.

Στα ταμπλό, απώλειες κατά 0,5% κατέγραψε ο βρετανικός FTSE 100 στις 7.434 μονάδες όπως και ο DAX της Γερμανίας που υποχώρησε κατά 0,25% στις 12.282 μονάδες.

Προχωρώντας στη Γαλλία, ο CAC 40 υποχώρησε 0,33% στις 5.557 μονάδες.

Στην περιφέρεια, οριακά υποχώρησε στην Ιταλία ο FTSE MIB στις 21.719 μονάδες, ενώ σε αντίθετη τροχιά ολοκλήρωσε η Ισπανία με τον IBEX 35 να ενισχύεται 0,47% στις 9.501 μονάδες.

Τέλος, απώλειες κατέγραψε και ο PSI 20 στην Πορτογαλία κατά 0,09% στις 5.351 μονάδες.

Στα εταιρικά νέα, μείωση 27% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο δέχτηκε στα κέρδη της η UBS ανακοίνωσε στο τελευταίο τρίμηνο και διαμορφώθηκαν στα 1,14 δισ. δολ. ωστόσο η ελβετική τράπεζα κατάφερε να ξεπεράσει τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Από τον ίδιο κλάδο, η βρετανική Barclays ανακοίνωσε ότι τα προ φόρων κέρδη για το τελευταίο τρίμηνο ανήλθαν σε 1,48 δισ. λίρες από ζημιές ένα χρόνο νωρίτερα, έναντι της εκτίμησης των αναλυτών για κέρδη 1,57 δισ. λίρες.

Ακόμη, τέλος στις διαπραγματεύσεις μιας ιστορικής συγχώνευσης έβαλαν οι Deutsche Bank και Commerzbank, επαναφέροντας ένα μεγάλο ερωτηματικό σχετικά με τον μέλλον και των δύο τραπεζών. 

Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους, η απόφαση ελήφθη καθώς η διαδικασία ενοποίησης θα ήταν αρκετά δύσκολη, ενώ εμπόδιο αποτέλεσαν και το κόστος αναδιάρθρωσης καθώς και οι πρόσθετες κεφαλαιακές απαιτήσεις. 

Από τη στιγμή της ανακοίνωσης, ανοδικά κινείται η μετοχή της Deutsche Bank κατά 3,27% στα 7.83 ευρώ ενώ της Commerzbank υποχωρεί κατά 2,21% στα 7.62 ευρώ.