Στο «κόκκινο» η Wall με τους επενδυτές να αγωνιούν για το deal ΗΠΑ - Καναδά

Στο «κόκκινο» η Wall με τους επενδυτές να αγωνιούν για το deal ΗΠΑ - Καναδά

Απώλειες καταγράφουν οι δείκτες στη Wall Street με τους επενδυτές να αγωνιούν για την έκβαση των συνομιλιών για την εμπορική συμφωνία ΗΠΑ – Καναδά και το αργεντίνικο πέσο να βρίσκεται σε ιστορικά χαμηλά.

Σε αυτό το κλίμα ο βιομηχανικός Dow υποχωρεί κατά 0,22% στις 26.068 μονάδες, ο Nasdaq καταγράφει πτώση 0,21% στις 8.093 μονάδες και ο S&P κινείται επίσης καθοδικά κατά 0,16% στις 2.909 μονάδες.

Ενώ ΗΠΑ και Μεξικό έχουν ήδη καταλήξει στη νέα συμφωνία που θα αντικαταστήσει τη NAFTA, o Καναδάς βρίσκεται ακόμα σε διαπραγματεύσεις με την Ουάσινγκτον, οι οποίες είναι προγραμματισμένο να ολοκληρωθούν, αύριο, Παρασκευή. Ο πρόεδρος Trump δήλωσε σίγουρος ότι μια συμφωνία μεταξύ των δύο κρατών είναι εφικτή ωστόσο οι επενδυτές ανησυχούν για την εξέλιξη και την τελική έκβαση των διαπραγματεύσεων.

Όσον αφορά τις τιμές των μετοχών, ορόσημο της σημερινής συνεδρίασης αποτελείς το γεγονός ότι η μετοχή της Amazon με άνοδο 0,5% ξεπέρασε για πρώτη φορά τα 2.000 δολάρια.

Στο μεταξύ αναταραχή επικρατεί στο νότιο άκρο της αμερικανικής ηπείρου, καθώς σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα κινείται το νόμισμα της Αργεντινής, με τους επενδυτές να φοβούνται ακόμη μια χρεοκοπία για την τρίτη μεγαλύτερη οικονομία της Λατινικής Αμερικής, έπειτα από το αίτημα της κυβέρνησης για πρόωρη αποδέσμευση δανείου ύψους 50 δισ. δολαρίων από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Συγκεκριμένα, το πέσο υποχώρησε την Τετάρτη πάνω από 7% στα 34,1 δολάρια, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη ημερήσια πτώση των τελευταίων τριών ετών. Έως τώρα φέτος, το πέσο έχει χάσει το 45% της αξίας του, ενισχύοντας τους φόβους για την αποδυνάμωση της οικονομίας της χώρας και τον πληθωρισμό που διαμορφώνεται στο 25,4%. Παράλληλα, το χρηματιστήριο της χώρας υποχώρησε πάνω από 5%.

Πριν από λίγο η κεντρική τράπεζα της Αργεντινής αυξάνει τα επιτόκια στο 60% από το 45%.