Στο «κόκκινο» η Wall εν μέσω ανησυχίας για τις εμπορικές συνομιλίες

Πέμπτη 09 Μαΐου 2019, 23:31 - Τελευταία ενημέρωση: 23:32
-A +A

Με αρνητικά πρόσημα ολοκλήρωσαν τις σημερινές συναλλαγές οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street καθώς εντείνονται οι ανησυχίες για έναν εμπορικό πόλεμο ΗΠΑ-Κίνας μια ημέρα αφού ο Αμερικάνος πρόεδρος δήλωσε πως η Κίνα «έσπασε τη συμφωνία», αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας.

«Βλέπετε τους δασμούς που επιβάλλουμε;» είπε ο Τραμπ απευθυνόμενος σε υποστηρικτές του σε μια δημόσια συγκέντρωση στη Φλόριντα. «Επειδή έσπασαν τη συμφωνία (...). Αθέτησαν τη συμφωνία. Λοιπόν έρχονται αεροπορικώς. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης έρχεται αεροπορικώς, αλλά έσπασαν τη συμφωνία. Δεν μπορούν να το κάνουν αυτό. Λοιπόν θα πληρώσουν». Εάν «δεν κλείσουμε συμφωνία» η κυβέρνησή του θα φροντίσει να «εισπράττουμε πάνω από 100 δισεκατομμύρια δολάρια τον χρόνο», πρόσθεσε.

Το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης «διασώθηκε»  την τελευταία στιγμή από τις ισχυρές απώλειες  μετά τη δήλωση του Ντόναλντ Τραμπ ότι έλαβε ένα «υπέροχο γράμμα» από τον Κινέζο πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ.

Την Παρασκευή θα υπάρξουν ραγδαίες εξελίξεις στο πεδίο των εμπορικών συνομιλιών, μιας και ο Αμερικανός Πρόεδρος είχε θέσει την αυριανή ημέρα ως οριστική για την επιβολή πρόσθετων δασμών στην Κίνα. 

Σε αυτό το πλαίσιο ο δείκτης S&P 500 κατέγραψε απώλειες 0,30% φτάνοντας τις 2.870,71 μονάδες. Ο Dow Jones σημείωσε πτώση 0,54% στις 25.827,68 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κατέγραψε  απώλειες 0,41% στις 7.910,59 μονάδες. 

 

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Τετάρτη 06/11/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα