Στο «κόκκινο» η Wall Street με το βλέμμα στο εμπόριο

Παρασκευή 07 Δεκεμβρίου 2018, 23:27
-A +A

Ισχυρές απώλειες κατέγραψαν σήμερα οι βασικοί δείκτες της Wall Street καθώς οι επενδυτές καθώς οι επενδυτές συνεχίζουν να ανησυχούν για τις εμπορικές εντάσεις ΗΠΑ - Κίνας και για τις προοπτικές της παγκόσμιας ανάπτυξης, με τα στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ να παραμένουν στο επίκεντρο.

Στο προσκήνιο παραμένει η ένταση στις εμπορικές σχέσεις των ΗΠΑ με την Κίνα, με την πρόσφατη σύλληψη ενός υψηλόβαθμο στελέχους της Huawei Technologies να ανατρέπει την ευφορία που είχε δημιουργηθεί μετά τη συμφωνία των ηγετών των δύο χωρών για εκεχειρία 90 ημερών προκειμένου να προχωρήσουν οι διαπραγματεύσεις.

Αντίστοιχα, τα αποτελέσματα από την απασχόληση στις ΗΠΑ, τα οποία έδειξαν ότι η αμερικανική οικονομία πρόσθεσε άλλες 155.000 θέσεις εργασίας τον Νοέμβριο ενώ  η ανεργία παρέμεινε στο 3,7%, στο χαμηλότερο, δηλαδή, επίπεδο από τον Δεκέμβριο του 1969.

Σημειώνεται ότι οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal έκαναν λόγο για 198.000 θέσεις εργασίας τον Νοέμβριο, με την ανεργία στο 3,7%.

Το γεγονός ότι τα στοιχεία ήταν πιο αδύναμα του αναμενομένου αρχικά οδήγησε όλους τους δείκτες σε κέρδη, καθώς φαίνεται πως μεταφράστηκε από τους επενδυτές σαν ένδειξη ότι η Federal Reserve θα μπορούσε να επιβραδύνει τον μελλοντικό ρυθμό αύξησης των επιτοκίων.

Σ' αυτό το κλίμα, βουτιά ύψους 2,24%% σημειώνει ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones καθώς υποχωρεί στις 24.284 μονάδες, ενώ σε ανάλογο κλίμα κινείται και ο S&P 500 που χάνει κατά 2,35% στις 2.622 μονάδες.

Τέλος, ισχυρές απώλειες ύψους 3,05% κατέγραψε και ο τεχνολογικός Nasdaq στις 6.945 μονάδες.

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Σάββατο 25/05/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα