Στο 8% οι εβδομαδιαίες απώλειες του αργού

Στο 8% οι εβδομαδιαίες απώλειες του αργού

Τις πρώτες εβδομαδιαίες απώλειες έπειτα από τρεις βδομάδες σημείωσε η τιμή του αργού πετρελαίου, με τις ανησυχίες για το παγκόσμιο πλεόνασμα της παραγωγής να διατηρούνται αυξημένες.

Το αργό West Texas Intermediate, παραδόσεως Μαρτίου, υποχώρησε κατά 83 σεντς ή 2,6% και διαμορφώθηκε στα 30,89 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

Για το σύνολο της εβδομάδας, οι απώλειες έφτασαν στο 8,1%.

Η προσοχή στρέφεται πλέον στη συνάντηση μεταξύ του υπουργού Πετρελαίου της Βενεζουέλας Eulogio Del Pino και του Σαουδάραβα ομόλογού του την Κυριακή στο Ριάντ, έπειτα από τις συναντήσεις που είχε αυτή την εβδομάδα με τους υπουργούς από το Κατάρ και το Ομάν.

Καθώς η Βενεζουέλα προσπαθεί να συσπειρώσει τη στήριξη για μια συντονισμένη δράση μεταξύ των μελών του Οργανισμού Πετρελαιοπαραγωγών Χωρών, η συνάντηση της Κυριακής δείχνει να είναι «make or break» για ενδεχόμενη συμφωνία, ανέφερε στο cnbc ο Tim Evans, αναλυτής της Citi Futures.

Παράλληλα, η Morgan Stanley προειδοποίησε την Παρασκευή πως μια εξισορρόπηση στην αγορά πετρελαίου δεν θα συμβεί μέχρι τα μέσα του 2017.