Στις 640 μονάδες το ΧΑ με ΟΤΕ, Jumbo, Εθνική, Coca Cola, ΜΥΤΙΛ και ΤΕΝΕΡΓ

Στις 640 μονάδες το ΧΑ με ΟΤΕ, Jumbo, Εθνική, Coca Cola, ΜΥΤΙΛ και ΤΕΝΕΡΓ

Συνεχίστηκε για 3η διαδοχική συνεδρίαση η αντίδραση μερικής αποκατάστασης και ανοδικής διόρθωσης στο ελληνικό χρηματιστήριο, καθώς οι ανακοινώσεις αποτελεσμάτων αυτή την εβδομάδα προσέδωσαν κάποιο επενδυτικό ενδιαφέρον, με το Γενικό Δείκτη να κλείνει στις 640,60 μονάδες με άνοδο 0,45%, βρίσκοντας στηρίξεις σε ΟΤΕ, Jumbo, Εθνική, Coca Cola, Μυτιληναίο και Τέρνα Ενεργειακή.

Σε ένα ήπια διορθωτικό κλίμα στις ευρωπαϊκές αγορές και με την αγορά ελληνικών ομολόγων να σημειώνει νέο ράλι αποφόρτισης, το Χ.Α. παλινδρόμησε πάνω από δέκα φορές μεταξύ θετικού και ανοδικού προσήμου, όμως την τελευταία ώρα και απουσία ισχυρών πωλήσεων, μπόρεσε και επανήλθε στις 640 μονάδες, ύστερα από δέκα συνεδριάσεις.

Ο Γ.Δ. είχε υψηλό στο ξεκίνημα στις 642,20 μονάδες (+0,70%) και χαμηλό στις 635,89 μονάδες (-0,29%), έχοντας δηλαδή διακύμανση μόλις 6,31 μονάδων ή 0,99%. Ο FTSE 25 έκλεισε στις 1.536,93 μονάδες με άνοδο 0,48%, ενώ ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε εξισορροπητικά στις 319,97 μονάδες με οριακή άνοδο 0,02%, ενώ έφτασε να υποχωρεί έως 1,36% και να κερδίζει 0,64%.

Η αξία συναλλαγών σε πολύ μέτρια επίπεδα κάτι αναμενόμενο για Αύγουστο, διαμορφώθηκε στα 31 εκατ. ευρώ, ενώ 6,46 εκατ. ευρώ, ήτοι 21% του συνόλου ήταν πακέτα σε ΟΤΕ, ΕΧΑΕ, ΟΠΑΠ, Motor Oil και Eurobank.

Στήριγμα στο Γ.Δ. έσωσε πρωτίστως ο ΟΤΕ που πλέον έχει συμπεριφορά απόλυτου leader στο ελληνικό χρηματιστήριο, έχοντας απολύτως αξιόπιστη εικόνα στο ταμπλό, σε μια χρονιά μεγάλων πιέσεων ευρύτερα, ενώ έχει εξαλείψει όλη την πτώση από το σοκ του Covid-19.

Τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε σήμερα έδειξαν μεγάλη ανθεκτικότητα, μέσα στην κρίση με αύξηση κερδών κατά 20% στο 2ο τρίμηνο, ενώ συνεχίστηκε για ένα ακόμη τρίμηνο το περαιτέρω νοικοκύρεμα σε όλα τα επίπεδα. Η μετοχή έκλεισε με άνοδο 1,98% στα 12,90 ευρώ, κάνοντας το μεγαλύτερο τζίρο στην αγορά με 6,93 εκατ. ευρώ. Κλείσιμο στα 12,90 ευρώ η μετοχή είχε να κάνει από τα τέλη του περασμένου Φεβρουαρίου, που σημαίνει ότι βρίσκεται σε υψηλά έξι μηνών.

Κέρδη άνω του 1% είχαν επίσης οι Jumbo και Εθνική, ενώ θετικά συνέδραμαν και οι Coca Cola HBC, Μυτιληναίος, Τέρνα Ενεργειακή (νέα ιστορικά υψηλά τα 11,66 ευρώ), ΔΕΗ, Lamda Development, Aegean Airlines, ΟΛΠ κ.α. Στον αντίποδα, με πτώση έκλεισαν οι ΕΥΔΑΠ, Ελλάκτωρ, Viohalco, Alpha Bank, ΕΛΠΕ, Σαράντης, ΓΕΚ Τέρνα, ΑΔΜΗΕ, Motor Oil και Τιτάν.

Στον Mid Cap οι κινήσεις ήταν επιλεκτικές, ενώ έξι μετοχές έκλεισαν αμετάβλητες. Θετική κίνηση έκαναν οι Intracom Holdings (κέρδη άνω του 45% από τα μέσα Ιουλίου), Ευρωπαϊκή Πίστη, Πλαστικά Θράκης, Κρι Κρι, Πλαίσιο και ΟΛΘ. Στο σύνολο της αγοράς, 50 μετοχές ενισχύθηκαν ενώ 39 έκλεισαν με πτώση.