Στήριξη στις 610 μονάδες από ΔΕΗ, ΤΕΝΕΡΓ, ΓΕΚ Τέρνα και Τιτάν

Στήριξη στις 610 μονάδες από ΔΕΗ, ΤΕΝΕΡΓ, ΓΕΚ Τέρνα και Τιτάν

Με τις μετοχές της πραγματικής οικονομίας και κυρίως του κλάδου της ενέργειας, των υποδομών και της βιομηχανίας να ξεχωρίζουν με έμφαση, το Χ.Α. έχει ανεβάσει στροφές με το Γ.Δ. στις 610 μονάδες με άνοδο άνω του 1,50%, ενώ ξεχωρίζουν μετοχές όπως ΔΕΗ, Τιτάν, Τέρνα Ενεργειακή, ΓΕΚ Τέρνα, ΕΧΑΕ, Jumbo, ΕΛΠΕ και Fourlis.

Πιο αναλυτικά, ο Γενικός Δείκτης διαπραγματεύεται πλέον στις 611 μονάδες με άνοδο 1,65%, παρ’ ότι στο ξεκίνημα της συνεδρίασης κινήθηκε διορθωτικά πέφτοντας έως τις 597,36 μονάδες (-0,63%), ενώ η αξία συναλλαγών διαμορφώνεται στα 39 εκατ. ευρώ.

Η αγορά παίρνει ώθηση τόσο από το άνοιγμα της οικονομίας και όλων των καταστημάτων που δίνουν «αέρα» καλύτερης ψυχολογίας ευρύτερα, όσο και από την προσμονή των νέων μέτρων που θα ανακοινώσει σήμερα το απόγευμα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όπως προαναφέρθηκε ξεχωρίζουν οι μετοχές του ευρύτερου ενεργειακού τομέα, των υποδομών και της βιομηχανίας, όμως αφύπνιση δείχνουν και οι μετοχές εταιρειών των οποίων ανοίγουν τα καταστήματα, όπως Jumbo και Fourlis.

Ξεχωρίζει σήμερα η ΔΕΗ με άνοδο άνω του 7%, κέρδη άνω του 4% έχουν οι Τιτάν, Τέρνα Ενεργειακή και ΓΕΚ Τέρνα, ενώ καλή εικόνα έχουν μετοχές όπως ΕΧΑΕ, Jumbo, Fourlis, ΕΛΠΕ, ΟΤΕ, Motor Oil, Coca Cola HBC κ.α. Στον αντίποδα, για ακόμη μια φορά ο τραπεζικός κλάδος υστερεί καθώς υποχωρεί οριακά, ενώ συνεχίζονται οι ρευστοποιήσεις σε Εθνική και Alpha Bank λόγω της διαγραφής από το βασικό δείκτη της Morgan Stanley Capital International.

O FTSE 25 διαπραγματεύεται στις 1.460 μονάδες με άνοδο 1,64%, ενώ ο τραπεζικός δείκτης βρίσκεται στις 271 μονάδες με πτώση 0,31%, ενώ υποχωρεί άνω του 20% το Μάιο και κοντά στο 70% το 5μηνο του 2020!

Στο χώρο του Mid Cap ξεχωρίζει με άνοδο κοντά στο 5% η MIG, ενώ καλή εικόνα έχουν και οι Intrakat, Intralot, Ικτίνος, Cenergy Holdings, Profile, Attica Bank και Intracom Holdings. Στο σύνολο της αγοράς, 54 μετοχές ενισχύονται έναντι 40 που υποχωρούν.