Στήριξη από Μυτιληναίο, Viohalco, Aegean στο Χρηματιστήριο

Στήριξη από Μυτιληναίο, Viohalco, Aegean στο Χρηματιστήριο

Την ανοδική πορεία των διεθνών αγορών ακολουθεί σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, με την αγορά να προσπαθεί να βρει τις νέες της ισορροπίες μετά την αντίδραση του Απριλίου και τη διόρθωση των πρώτων ημερών του Μαΐου, με το Γ.Δ. να βρίσκει στηρίξεις στις 600 μονάδες από Μυτιληναίο, Viohalco, Aegean, Jumbo και ΔΕΗ.

Κύριο χαρακτηριστικό είναι η απουσία πωλητών, οπότε με τις μικρές αγορές που καταγράφονται σε κορυφαία βιομηχανικά και άλλα blue chips, κρατούνται τα θετικά πρόσημα για τους κύριους δείκτες αλλά και την πλειονότητα των τίτλων. Σε εξαιρετικά περιορισμένα επίπεδα κινείται ο τζίρος που φτάνει μόλις στα 17 εκατ. ευρώ, οδεύοντας για νέο αρνητικό ρεκόρ τελευταίων μηνών!

Ο Γενικός Δείκτης διαπραγματεύεται εξ αρχής της συνεδρίασης θετικά κρατώντας τις 600 μονάδες, ευρισκόμενος πλέον στις 608 μονάδες καταγράφοντας άνοδο 0,94%, σε μια συνεδρίαση πολύ μικρών μεταβολών, μιας και έχει ενδοσυνεδριακή «διαδρομή» μόλις τεσσάρων μονάδων!

Ισχυρή στήριξη στο Γ.Δ. στην προσπάθεια διακράτησης της ζώνης των 600-610 μονάδων δίνει η Μυτιληναίος που ενισχύεται άνω του 6%, με τους επενδυτές να επιδοκιμάζουν την αξιοσημείωτη ανθεκτικότητα του ομίλου μέσα στην κρίση, όπως έδειξαν τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε.

Καλή εικόνα επίσης έχουν και άλλα blue chips όπως η Viohalco που κερδίζει άνω του 4%, η Aegean Airlines +3%, ενώ κέρδη σημειώνουν και οι Πειραιώς, ΔΕΗ, Jumbo, ΟΠΑΠ, Eurobank, Εθνική, ΓΕΚ Τέρνα, Σαράντης κ.α.

O FTSE 25 διαπραγματεύεται στις 1.466 μονάδες με άνοδο 0,85%, ενώ ο τραπεζικός δείκτης βρίσκεται στις 314 μονάδες με άνοδο 1,27%. Αξίζει να σημειωθεί πως οι τράπεζες παραμένουν ο μεγάλος «ασθενής» της αγοράς, καθώς όχι μόνο δεν ακολούθησαν καθόλου την αντίδραση του Απριλίου, αλλά συνεχίζουν να έχουν υποτονική εικόνα στο ταμπλό. Μόνο στις πέντε τελευταίες συνεδριάσεις ο τραπεζικός δείκτης υποχωρεί 13,34%.

Στο χώρο του Mid Cap επίσης είναι θετική η εικόνα, ενώ ξεχωρίζουν τίτλοι όπως Ολυμπιακή Τεχνική, Intrakat, Κέκροπας, Autohellas, MIG, Πλαστικά Θράκης, Intralot, ΟΛΘ, Cenergy Holdings, AVAX και Quest Συμμετοχών. Στο σύνολο της αγοράς, 60 μετοχές ενισχύονται έναντι 33 που υποχωρούν.