Στηρίγματα για το ευρώ επιστρέφοντας εκ νέου στο επίπεδο του 1,21

Στηρίγματα για το ευρώ επιστρέφοντας εκ νέου στο επίπεδο του 1,21

Στα επίπεδα του 1,21 επανήλθε το EUR/USD καθώς οι αποδόσεις των τίτλων χρέους των ΗΠΑ έχουν σταθεροποιηθεί και σύμφωνα με πληροφορίες η ΕΚΤ δεν βλέπει καμία ανάγκη για δράση στις αποδόσεις των Ευρωπαϊκών  ομολόγων, ενώ η ανακοίνωση των στοιχείων για την πορεία του τομέα υπηρεσιών της ευρωζώνης ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες.

Πλέον οι επενδυτές επικεντρώνονται στην ανακοίνωση για την πορεία των μισθών στις ΗΠΑ, καθώς και τον αντίστοιχο τομέα υπηρεσιών στη συνέχεια της ημέρας.

Οι αποδόσεις των δεκαετών ομολόγων στις  ΗΠΑ  έχουν σταθεροποιηθεί περίπου στο 1,40% μετά από αρκετές ημέρες σημαντικής μεταβλητότητας. Παράλληλα, η πιο ισχυρή κεντρική τράπεζα στον κόσμο βλέπει την αύξηση των αποδόσεων του χρέους των ΗΠΑ ως θετικό σημάδι, ανησυχεί όμως για την αστάθεια. Ωστόσο, ακόμη και χωρίς εντυπωσιακές κινήσεις, οι υψηλότερες αποδόσεις συνεχίζουν να υποστηρίζουν το δολάριο.

Ο πρόεδρος της Fed του Σικάγου Τσαρλς Έβανς μιλά αργότερα σήμερα και αναμένεται με ενδιαφέρον από τις αγορές, εάν προσδώσει κάποια νέα σχόλια για το χρέος των ΗΠΑ, επηρεάζοντας εκ νέου την πορεία των αποδόσεων. Η γενική εκτίμηση που επικρατεί όμως είναι ότι η ομοσπονδιακή κεντρική τράπεζα ανησυχεί αρκετά λιγότερο από την αντίστοιχη ευρωπαϊκή για τις υψηλές αποδόσεις των κρατικών τίτλων χρέους.

Κάτι που θα συνεχίσει να είναι ένας πυλώνας στήριξης του αμερικανικού δολαρίου, δυσκολεύοντας το συνεχιζόμενο ράλι του ευρωπαϊκού νομίσματος των τελευταίων μηνών και καθιστώντας δύσκολο το στόχο του 1,30 που πολλές επενδυτικές εταιρείες και τράπεζες είχανε ως  εκτίμηση.

Η συνέχεια της ανόδου στην ισοτιμία μπορεί να συναντήσει εμπόδιο και από τον διαφορετικό ρυθμό ανοσοποίησης των πληθυσμών στις δύο βασικές οικονομίες, καθότι στην Ευρωπαϊκή Ήπειρο συνεχίζεται ο ρυθμός να μην είναι τόσο ικανοποιητικός την ώρα που ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δήλωσε ότι σε κάθε Αμερικανό θα μπορούσε να προσφερθεί εμβόλιο έως τα τέλη Μαΐου.

Η τεχνική εικόνα της ισοτιμίας συνεχίζει να διατηρεί την καθοδική δυναμική στο γράφημα των τεσσάρων ωρών και διαπραγματεύεται κάτω από τους απλούς κινητούς μέσους όρους 50, 100 και 200 ημερών, οι οποίοι συγκλίνουν γύρω από το επίπεδο του 1,2110. Αυτό θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ένα κρίσιμο σημείο αντίστασης που θα καθορίσει την πορεία της ισοτιμίας σε βραχυχρόνιο ορίζοντα.

Κοιτάζοντας προς τα κάτω, η υποστήριξη περιμένει στο 1,2055 και ακολούθως στο 1,2020 και 1,1990.

Πάνω από το 1,2110 η επόμενη αντίσταση είναι στο επίπεδο του 1.2150, το οποίο συγκράτησε την περαιτέρω άνοδο του EUR/USD στα μέσα Φεβρουαρίου, ακολουθούμενη από τα 1,2180 και 1,2220.

Όπως αναφέρθηκε και χθες, η ισοτιμία βρήκε στηρίγματα και απέφυγε τη συνεχιζόμενη έντονη πτώση, επιβεβαιώνοντας σε γενικές γραμμές τη γενικότερη εκτίμηση ότι θα κινείται με έντονη μεταβλητότητα και προς τις δύο κατευθύνσεις για κάποιο διάστημα.