ΓΔ: 911,42 1,05 (0,12 %)

Τζίρος: 80,04 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 2013η
Πέμπτη, 6 Μαΐου 2021

ΓΔ: 911,42 1,05 (0,12 %)

Τζίρος: 80,04 εκατ. €   RT

Στην περιοχή του 1,19 το EUR/USD ενόψει της κρίσιμης συνεδρίασης της Fed

Στην περιοχή του 1,19 το EUR/USD ενόψει της κρίσιμης συνεδρίασης της Fed

Σε ένα στενό εύρος διακύμανσης γύρω από το επίπεδο του 1,19 διαπραγματεύεται το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα,  καθώς οι επενδυτές τηρούν στάση αναμονής ενόψει της συνεδρίασης για τη νομισματική πολιτική στις ΗΠΑ.

Η ανακοίνωση για την πορεία του πληθωρισμού στην ευρωζώνη μπορεί να προσφέρει μία περιορισμένη δυνατότητα στους traders να πάρουν κάποιες θέσεις βραχυπρόθεσμης διάρκειας πριν από τη συνεδρίαση.

Η ομοσπονδιακή κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ πρόκειται να δημοσιεύσει νέες προβλέψεις για τον πληθωρισμό, την απασχόληση, την ανάπτυξη και τα επιτόκια - και οι αγορές ήδη αυξάνουν τα στοιχήματα σε  μια πιθανή  αύξηση των επιτοκίων ήδη από τα τέλη του 2022.

Η Fed πρόκειται να αντισταθεί σε αυτό, αλλά όχι εξ ολοκλήρου. Οι πιο πρόσφατες εκτιμήσεις δείχνουν ότι μόνο λίγα μέλη της επιτροπής  βλέπουν υψηλότερο κόστος δανεισμού το 2022 και ο αριθμός αυτός αναμένεται να αυξηθεί. Αλλά με πόσους; Αυτό παραμένει μια κρίσιμη ερώτηση.

Ο Τζερόμ Πάουελ, πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας, φαίνεται ικανοποιημένος μέχρι στιγμής με μια σταδιακή αύξηση των αποδόσεων στους μακροπρόθεσμους τίτλους χρέους του αμερικανικού δημοσίου, εν μέσω αισιόδοξων προοπτικών ανάπτυξης. Ανησυχεί μόνο - όπως τα χρηματιστήρια - από τον ρυθμό της κίνησης. Οι δεκαετές αποδόσεις των ΗΠΑ κυμαίνονται τώρα στο 1,63%, ενώ οι μετοχές και το δολάριο παραμένουν σταθερά.

Ο  Τζερόμ Πάουελ και η  Ομοσπονδιακή Τράπεζα  έχουν να επιλύσουν μια δύσκολη πράξη εξισορρόπησης, να ενισχύσουν την πορεία για την ανάκαμψη - άρα και τις πιθανότητες για υψηλότερο πληθωρισμό - χωρίς όμως να προκαλέσουν φόβους για ταχεία αύξηση των επιτοκίων. Η προτεραιότητα φαίνεται προς το παρόν να παραμένει στην προσπάθεια για ενίσχυση της αγοράς εργασίας, καθώς περίπου 9,5 εκατομμύρια Αμερικανοί παραμένουν άνεργοι.

Το να ακολουθήσει κάποιος τη λεπτή γραμμή μεταξύ ανησυχίας για θέσεις εργασίας, ενθαρρυντικής επέκτασης, πρόβλεψης σταδιακής αύξησης του πληθωρισμού και καταστολής των φόβων για πρόωρη αύξηση των επιτοκίων, φαίνεται δύσκολο και είναι εύκολο να οδηγήσει σε λάθη. Αυτό σημαίνει μεταβλητότητα, και παραμένει να είναι ένα από τα βασικά σενάρια το οποίο πιστεύουμε ότι θα συνεχίσει να επικρατεί  όσον αφορά την πορεία της ισοτιμίας.

Η γενική τεχνική εικόνα  δεν παρουσιάζει ιδιαίτερες μεταβολές και παραμένει σε ένα ασθενές πτωτικό περιβάλλον.

Στο γράφημα των τεσσάρων ωρών συνεχίζει να κινείται κάτω από τον κινητό μέσο όρο των 50 ημερών.

Συνολικά φαίνεται ότι οι «αρκούδες»  της ισοτιμίας  διατηρούν - έστω και οριακά - ακόμα το πάνω χέρι.

Η υποστήριξη περιμένει στο 1,1870, το οποίο ήταν ένα σκαλοπάτι στην πτωτική  πορεία της περασμένης  εβδομάδας, και ακολουθείται από το κατώφλι του 2021 στο 1,1836. Πιο κάτω το επόμενο επίπεδο παρακολούθησης είναι στο 1,1750.

Πάνω από το 1,1910 η επόμενη αντίσταση περιμένει στο 1,1950. Ακολουθείται από τα 1,1965 και 1,1990, με το τελευταίο να είναι το υψηλό σημείο της ανάκαμψης στις αρχές Μαρτίου.