Στην «κατηφόρα» μαζί με τη Wall Street και η Ασία - «Βουτιά» 3,5% για τον Nikkei

Στην «κατηφόρα» μαζί με τη Wall Street και η Ασία - «Βουτιά» 3,5% για τον Nikkei

Τη σκυτάλη των χθεσινών ισχυρών απωλειών που καταγράφηκαν στα αμερικανικά χρηματιστήρια πήρε σήμερα η Ασία καθώς η πλειοψηφία των δεικτών της κινείται σήμερα σε αρνητικό έδαφος, με τον ιαπωνικό Nikkei να σημειώνει βουτιά κατά 3,56% στις 21.278 μονάδες.

Συγκεκριμένα, σχετικά με την ελεύθερη πτώση που παρουσίασε χθες η Wall Street οι αναλυτές στα ξένα πρακτορεία, παρά το γεγονός ότι τα ισχυρά οικονομικά αποτελέσματα των εταιρειών που ανακοινώνονται αυτή την περίοδο δίνουν «ψήφο εμπιστοσύνης» στην κατάσταση της αμερικάνικης οικονομίας ακόμα δεν έχουν κατευνάσει τις ανησυχίες για την αύξηση των επιτοκίων και τα σημάδια επιβράδυνσης της παγκόσμιας οικονομίας.

Έτσι, στα ταμπλό των ασιατικών χρηματιστηρίων, καθοδικά κινείται ο Shanghai Composite καταγράφοντας απώλειες ύψους 1,67% στις 2.531 μονάδες, ενώ στο ίδιο κλίμα κινείται και ο Kospi της Κίνας που χάνει κατά 2,17% στις 2/033 μονάδες.

Ακόμη, αρνητικά πρόσημα καταγράφει και ο Hang Seng του Χονγκ Κονγκ που υποχωρεί κατά 2,08% στις 24.615 μονάδες, όπως και ο ASX της Αυστραλίας που καταγράφει απώλειες κατά 2,82% στις 5.664 μονάδες.

«Κανείς δεν μπορεί να σταματήσει το bear run τον Οκτώβρη», δήλωσε ο Ντίκι Γουονγκ, διευθυντής στο Kingston Securities σχετικά με την κάθοδο που ακολουθούν οι αγορές παγκοσμίως αυτήν την περίοδο.

Στα εταιρικά νέα, στο κόκκινο βρίσκεται η μετοχή της Samsung που υποχωρεί κατά 3,88%.

Σημειώνεται, ότι σε αρνητικό έδαφος κινήθηκαν χτες και οι βασικοί δείκτες στα ευρωπαικά χρηματιστήρια οι οποίοι παρά τη θετική εικόνα που έδειχναν κατά τις πρωινές συναλλαγές δέχτηκαν νέες πιέσεις από τη βουτιά της μετοχής της Deutsche Bank και ολοκλήρωσαν για ακόμα μία ημέρα σε αρνητικό έδαφος.

Ειδικότερα, ο γερμανικός κολοσσός της τραπεζικής παρουσίασε πτώση κατά 65% στα κέρδη τρίτου τριμήνου, κυρίως λόγω της μείωσης των εσόδων από το trading, με τη μετοχή του να καταγράφει απώλειες σχεδόν 5%.