Σε αρνητικό έδαφος οι ευρωαγορές εν μέσω της κλιμακώμενης έντασης Ινδίας - Πακιστάν

Σε αρνητικό έδαφος οι ευρωαγορές εν μέσω της κλιμακώμενης έντασης Ινδίας - Πακιστάν

Καθοδική πορεία ακολουθούν οι βασικοί ευρωπαϊκοί δείκτες, με την κλιμακόμενη ένταση μεταξύ του Πακιστάν και της Ινδίας να αυξάνει τους φόβους των επενδυτών.

Oι επενδυτές τηρούν επίσης στάση αναμονής για την κρίσιμη συνάντηση μεταξύ του Αμερικανού Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και το Βορεοκορεάτη ομόλογού του Κιμ Γιονγκ Ουν, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη.

Η αποπυρηνικοποίηση της Κορεατικής Χερσονήσου αναμένεται να μονοπωλήσει τη συζήτηση των δύο πλευρών. Ο πρόεδρος Τραμπ έχει μια πρώτη κατ'' ιδίαν συνάντηση με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας το απόγευμα της Τετάρτης, την οποία θα ακολουθήσει ένα επίσημο δείπνο των αρχηγών κρατών μαζί με τους συμβούλους τους, ενημέρωσε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Σάρα Χάκαμπι Σάντερς τους δημοσιογράφους που συνοδεύουν τον Ρεπουμπλικάνο επί του προεδρικού αεροσκάφους

Ενδεικτικό του αρνητικού κλίματος που επικρατεί στις αγορές σήμερα, Τετάρτη, είναι ότι ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 υποχωρεί 0,50% στις 371.61 μονάδες με όλους τους τομείς στο «κόκκινο».

Η μεγαλύτερη απώλεια καταγράφηκε στον βρετανικό FTSE 100 UKX, ο οποίος υποχωρεί κατά 0,68% στις 7,110 μονάδες.

Σ'' αυτό το πλαίσιο, ο γερμανικός DAX υποχωρεί κατά 0,31% στις 11.501 μονάδες, ενώ ο γαλλικός CAC ακολούθεί μια μικρή καθοδική πορεία κατά 0,06% φτάνοντας τις 5.235 μονάδες. Ο ισπανικός IBEX 35 υποχωρεί και αυτός κατά 0,26% στις 9.202 μονάδες. 

Ο πορτογαλικός PSI 20, καθώς και ο ιταλικός FTSE MIB σε αντίθεση με την υπόλοιπη αγορά στην Ευρώπη, εμφανίζουν ανοδική πορεία κατά 0,10 και 0,37% αντίστοιχα.

Όπως μεταδίδει το Reuters, το οικονομικό κλίμα στην ευρωζώνη διολίσθησε στις 106,1 μονάδες αυτόν τον μήνα, από το αναθεωρημένο σημείο των 106,3 του Ιανουαρίου. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, είναι το πιο χαμηλό επίπεδο από τον Νοέμβριο του 2016. 

Στο εταιρικό μέτωπο, σε ζημία γύρισε η Bayer το τέταρτο τρίμηνο, με επιβάρυνση από τον τομέα της καταναλωτικής υγείας και του τμήματος φαρμακευτικής, καθώς και από τις έκτακτες επιβαρύνσεις που σχετίζονται με την εξαγορά της Monsanto.