Σταθεροποιητικές τάσεις για την ισοτιμία EUR/USD μετά τη χθεσινή ανοδική αντίδραση

Σταθεροποιητικές τάσεις για την ισοτιμία EUR/USD μετά τη χθεσινή ανοδική αντίδραση

Μόλις κάτω από το 1,22 διαπραγματεύεται η ισοτιμία EUR/USD καθώς το Ευρώ διορθώνει μετά τη χθεσινή του άνοδο, αλλά εξακολουθεί να διατηρείται πάνω από τα επίπεδα της Τρίτης.

Οι κινήσεις του κοινού ευρωπαϊκού νομίσματος πραγματοποιούνται παράλληλα με την πτώση των αποδόσεων των ΗΠΑ κατά την χθεσινή δημοπρασία ομολόγων, ενώ η πρόεδρος της ΕΚΤ Κρ. Λαγκάρντ ανέφερε σήμερα ότι η περίοδος αβεβαιότητας οδηγείται σταδιακά προς το τέλος της.

Παράλληλα, η κ. Λαγκάρντ σε συνέντευξή της στο Reuters, επανέλαβε τη θέση της κεντρικής Τράπεζας σχετικά με την ισοτιμία του ευρώ, δηλώνοντας ότι στην ΕΚΤ παρακολουθούν στενά της τιμές χωρίς όμως να τις «στοχεύουν».  

Πριν από την τοποθέτηση Λαγκάρντ, το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και ο επικεφαλής της Τράπεζας της Γαλλίας Φρανσουά Βιλερουά ντε Γκαλό είχε επισημάνει από την πλευρά του επίσης ότι «παρακολουθούμε στενά τις αρνητικές επιπτώσεις της συναλλαγματικής ισοτιμίας του ευρώ».

Χτες η ζήτηση για το δολάριο υποχώρησε, αλλά το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα δεν μπόρεσε να ανακτήσει πλήρως το έδαφος που χάθηκε τη Δευτέρα. Οι μετοχές διαπραγματεύθηκαν σε μικτούς τόνους, καθώς παρά την αισιοδοξία για πιθανή δημοσιονομική ώθηση στις ΗΠΑ οι επενδυτές παραμένουν προσεκτικοί.

Σε αυτό το πλαίσιο η πιθανότητα να συνεχιστεί η διόρθωση της ισοτιμίας παραμένει στο προσκήνιο, παρόλο που ο κινητός μέσος όρος των 200 ημερών στο γράφημα των τεσσάρων ωρών συνεχίζει να υποστηρίζει την ανοδική κίνησή της.

Σημαντικότερα σημεία στήριξης αναμένονται στα επίπεδα των 1,2170, των 1,2125 και των 1,2080, ενώ αντίστοιχα σημεία αντίστασης είναι τα 1,2210, τα 1,2250 και τα 1,2300.