Διευρύνονται οι απώλειες στη Λεωφόρο Αθηνών

Διευρύνονται οι απώλειες στη Λεωφόρο Αθηνών

Του Θεόδωρου Σεμερτζίδη

Με απώλειες άνω του 1% συνεχίζεται η συνεδρίαση στο Χρηματιστήριο Αθηνών, όπου από το ξεκίνημα της διαπραγμάτευσης ασκούνται πιέσεις, με τον γενικό δείκτη να βρίσκεται στις 569,87 μονάδες.

Από την έναρξη της συνεδρίασης επικρατούν ρευστοποιήσεις, με τον τζίρο ωστόσο να βρίσκεται σε ικανοποιητικά για την ώρα επίπεδα.

Η υποβάθμιση του ελληνικού χρηματιστηρίου αποτελεί ευκαιρία «εξόδου» από αυτό θεσμικών επενδυτών, κυρίως του εξωτερικού, οι οποίοι με την αύξηση του τζίρου στις τελευταίες συνεδριάσεις από-επενδύουν από την ελληνική χρηματιστηριακή αγορά, πουλώντας σε βραχυπρόθεσμα χαρτοφυλάκια, τα οποία συνήθως τοποθετούνται σε αναδυόμενες αγορές.

Στις 18 Μαρτίου, ο οίκος FTSE θα υποβαθμίσει το ελληνικό χρηματιστήριο σε αναδυόμενη αγορά από αναπτυγμένη, κάτι το οποίο ναι μεν θα οδηγήσει σε εισροή κεφαλαίων, ωστόσο τα κεφάλαια που θα επενδυθούν στην ελληνική χρηματιστηριακή αγορά θα είναι βραχυπρόθεσμου και κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Σαφώς και κάτι τέτοιο δεν συμβάλει στην αναβάθμιση του ελληνικού χρηματιστηρίου, διατηρώντας το έρμαιο των διαθέσεων των διάφορων hedge funds.

Ανοδικά συνεχίζει να κινείται, η απόδοση του ελληνικού δεκαετούς ομολόγου η οποία βρίσκεται στο 8,892%.

Από τεχνικής πλευράς, η στήριξη για τον γενικό δείκτη βρίσκεται πλέον στις 568 μονάδες με την αμέσως επόμενη να βρίσκεται στις 550 μονάδες. Παρά τις απώλειες που σημειώνει μέχρι στιγμής ο γενικός δείκτης συνεχίζει να παραμένει εκτός του πτωτικού καναλιού στο οποίο βρισκόταν από τον Ιούνιο του 2014.

Απώλειες 3,84% καταγράφει ο τραπεζικός δείκτης, με τις μετοχές του κλάδου να δέχονται από την έναρξη της συνεδρίασης πιέσεις, με τις μεγαλύτερες απώλειες να σημειώνει η μετοχή της ΠΕΙΡ με 6,59%.

Στις υπόλοιπες μετοχές της μεγάλης κεφαλαιοποίησης πιέσεις δέχεται η πλειοψηφία των μετοχών, χωρίς όμως κάποιες σημαντικές απώλειες πέραν αυτών της ΛΑΜΔΑ η οποία καταγράφει απώλειες 5,24%.

Η μετοχή της ΕΤΕ βρίσκεται στα €0,223 με απώλειες 5,91%, η μετοχή της ΑΛΦΑ βρίσκεται στα €1,96 με απώλειες 2%, η μετοχή της ΠΕΙΡ βρίσκεται στα €0.17 με απώλειες 6,59% και της ΕΥΡΩΒ βρίσκεται στα €0,815 με απώλειες 5%.

Με απώλειες συνεχίζεται η συνεδρίαση για την μετοχή του ΕΛΛΑΚΤΩΡ με την στήριξη να βρίσκεται στα €1,3268. Η μετοχή σημειώνει απώλειες 2,16% και βρίσκεται στα €1,36.

Πρώτη πτωτική συνεδρίαση έπειτα από δέκα ανοδικές για την μετοχή της ΤΕΝΕΡΓ με την μετοχή να συνεχίζει να διατηρείται πάνω από τον κινητό μέσο όρο των 200 ημερών και με την στήριξη να βρίσκεται στα €2,4272. Η μετοχή σημειώνει απώλειες 1,15% και βρίσκεται στα €2,58.

Διέσπασε και τον κινητό μέσο όρο 10 ημερών η μετοχή της ΦΦΓΚΡΠ, με την πτώση να συνεχίζεται και με την στήριξη να βρίσκεται στα €16,084. Η μετοχή καταγράφει απώλειες 1,65% και βρίσκεται στα €16,67.

Προς διάσπαση του κινητού μέσου όρου των 200 ημερών βρίσκεται η μετοχή του ΤΙΤΚ στη σημερινή συνεδρίαση, με την στήριξη να βρίσκεται στα €18,4786. Η μετοχή βρίσκεται στα €18,87 με απώλειες 2,23%.

Προσπάθειες να διατηρηθεί κοντά στον κινητό μέσο όρο των 200 ημερών κάνει στη σημερινή συνεδρίαση η μετοχή της ΓΕΚΤΕΡΝΑ με την στήριξη να βρίσκεται στα €1,1,5088. Η μετοχή σημειώνει απώλειες 3,68% και βρίσκεται στα €1,57.

Ο τζίρος βρίσκεται στα €27,96 εκατομμύρια.

Από το σύνολο των μετοχών που έχουν κάνει μέχρι στιγμής πράξη, 19 κινούνται ανοδικά, 52 πτωτικά και 16 παραμένουν αμετάβλητες.