Στάση αναμονής στις ευρωαγορές ενόψει των στοιχείων για τις θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ

Στάση αναμονής στις ευρωαγορές ενόψει των στοιχείων για τις θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ

Χωρίς σαφή κατεύθυνση ξεκίνησε η συνεδρίαση της Παρασκευής στις ευρωπαϊκές αγορές καθώς οι επενδυτές αφενός έχουν το βλέμμα τους στραμμένο στα εταιρικά κέρδη αφετέρου αναμένουν τα στοιχεία για τις θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ τα οποία θα ανακοινωθούν σήμερα και θα δώσουν ένα ακόμα στιγμιότυπο για την κατάσταση της μεγαλύτερης οικονομίας στον κόσμο.

Ουσιαστικά αμετάβλητος ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 υποχωρεί 0,02%. Οι μετοχές του κλάδου ταξιδιών και αναψυχής καταγράφουν κέρδη 0,7% ενώ οι αυτές των εταιρειών πετρελαίου και φυσικού αερίου υποχωρούν 0,8%.

Στους επιμέρους εγχώριους δείκτες ο γερμανικός DAX κερδίζει 0,09% στις 13.673 μονάδες ενώ στη Γαλλία CAC ενισχύεται 0,10%. Στη Βρετανία ο FTSE υποχωρεί 0,2% στις 7.433 μονάδες ενώ ο ιταλικός FTSE MIB κερδίζει 0,21%.

Η έκθεση για τις θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ της Παρασκευής, που αναμένεται στις 1:30 μ.μ. ώρα Λονδίνου, πιθανότατα θα προσφέρει ενδείξεις για την πορεία σύσφιξης της νομισματικής πολιτικής της FED και την κατάσταση της οικονομίας των ΗΠΑ.

Οι οικονομολόγοι αναμένουν ότι προστέθηκαν 258.000 θέσεις εργασίας τον Ιούλιο, από 372.000 τον Ιούνιο. Η ανεργία αναμένεται να παραμείνει σταθερή στο 3,6%.