Στάση αναμονής στη Wall για Fed και διαπραγματεύσεις ΗΠΑ-Κίνας

Στάση αναμονής στη Wall για Fed και διαπραγματεύσεις ΗΠΑ-Κίνας

Με οριακές μεταβολές και μικτές τάσεις ολοκλήρωσαν την πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας οι τρεις βασικοί δείκτες σε μια εβδομάδα που κρίνεται από τους αναλυτές ως κομβική λόγω των αποφάσεων της Fed, τις εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας αλλά και τα σημαντικά μάκρο που θα δημοσιευτούν και αφορούν στην αγορά εργασίας.

Σε αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κέρδισε 0,11% στις 27.221 μονάδες ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ψαλίδισε τις απώλειες και έχασε 33,88 μονάδες ή 0,44% στις 8.293 μονάδες. Ο S&P 500 υποχώρησε κατά 4,89 μονάδες ή 0,16% και ολοκλήρωσε τις συναλλαγές στις 3.020 μονάδες.

Επιφυλακτικοί εμφανίζονται επενδυτές και αναλυτές την επανέναρξη των συνομιλιών ΗΠΑ και Κίνας για τη διευθέτηση των μεταξύ των διαφορών ως προς τους δασμούς. Αύριο, αξιωματούχοι των δύο ισχυρότερων οικονομιών του πλανήτη θα συναντηθούν στην Σανγκάι, στην πρώτη συνάντηση μετά από αυτήν των προέδρων Τραμπ Σι Τζινπινγκ στην Οσάκα τον Μάιο.

Την ίδια ώρα, η αγορά σχεδόν έχει προεξοφλήσει πως η Fed θα προχωρήσει στην πρώτη μείωση των επιτοκίων της, την πρώτη μετά από μια δεκαετία. Μάλιστα, όπως προβλέπουν οι αναλυτές υπάρχει πιθανότητα 78% η μείωση να είναι κατά 25 μονάδες βάσης.

Σημειώνεται πως η επιτροπή χάραξης νομισματικής πολιτικής που θα λάβει τις τελικές αποφάσεις θα ξεκινήσει τη διήμερη συνεδρίασή της αύριο.

Στα εταιρικά νέα, η μετοχή της Mylan πραγματοποίησε ράλι 13,3% μετά την ανακοίνωση ότι θα συγχωνευτεί με την Pfizer, της οποίας η μετοχή έχασε 2,54%.

Στον αντίποδα η μετοχή της Beyond Meat έκανε βουτιά 10,3% με τους επενδυτές να αναμένουν την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.

Νωρίτερα, με μικτά πρόσημα και μικρές κατά βάση μεταβολές κινήθηκαν στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας οι βασικοί ευρωπαϊκοί δείκτες, καθώς οι επενδυτές τηρούν στάση αναμονής ενόψει των επικείμενων αποφάσεων της ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ αλλά και των εξελίξεων στο παγκόσμιο εμπόριο.