Στάση αναμονής στη Wall Street εν μέσω εταιρικών αποτελεσμάτων

Στάση αναμονής στη Wall Street εν μέσω εταιρικών αποτελεσμάτων

Συνεδρίαση μικρών διακυμάνσεων και επιλεκτικών τοποθετήσεων ήταν η σημερινή στη Wall Street, με την αμερικανική αγορά να επεξεργάζεται τα εταιρικά αποτελέσματα τριμήνου που ανακοινώνονται αυτή την περίοδο, ενώ οι επενδυτές περιμένουν παράλληλα τις εξελίξεις στα γεωπολιτικά ζητήματα που βρίσκονται στο επίκεντρο της επικαιρότητας.

Σχετικά με τα ευρύτερα θέματα που παρακολουθούν επενδυτές και αναλυτές, το ενδιαφέρον τους έχει εστιάσει στις ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις στη Μεγάλη Βρετανία και συγκεκριμένα στο μέτωπο του Brexit, όπου η Βουλή των κοινοτήτων ενέκρινε χτες τη συμφωνία που πέτυχε ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον με τους αξιωματούχους της ΕΕ, αλλά απέρριψε το χρονοδιάγραμμά του.

Έτσι, η προσοχή πλέον στρέφεται στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο χρονικό περιθώριο που θα δοθεί εκ νέου στη Μεγάλη Βρετανία να προχωρήσει στο Brexit, με την 31η Ιανουαρίου να φαίνεται η πιο πιθανή ημερομηνία.

Σε ό,τι αφορά τους δείκτες, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ενισχύθηκε ελαφρώς, κατά 0,17%, και ολοκλήρωσε στις 26.833 μονάδες. Σε παρόμοιο ρυθμό κινήθηκε και ο διευρυμένος S&P που κατέγραψε άνοδο 0,28% και έκλεισε στις 3.004 μονάδες, ενώ με μικρά κέρδη 0,19% ολοκλήρωσε και ο τεχνολογικός Nasdaq στις 8.119 μονάδες.

Στα εταιρικά νέα, η μετοχή της Caterpillar αντέστρεψε τις αρχικές της απώλειες και ενισχύθηκε κατά 1,2%, παρόλο που η εταιρεία να υποβάθμισε τις προβλέψεις των κερδών της μετά από τα αδύναμα αποτελέσματα για το τρίτο τρίμηνο.

Θετικά κινήθηκε και ο τίτλος της Boeing, καταγράφοντας κέρδη 1%, καθώς η ανακοίνωση του γίγαντα της αεροναυσιπλοΐας ότι θα τηρήσει το χρονοδιάγραμμα για την επιστροφή του μοντέλου 737 Max αντιστάθμισε τα αρκετά κατώτερα των προβλέψεων αποτελέσματά της.

Αντίθετα, βουτιά 3,4% πραγματοποίησε η μετοχή της Nike, καθώς έγινε γνωστό ότι ο επί χρόνια CEO Μαρκ Πάρκερ θα αποχωρήσει τον επόμενο Ιανουάριο.

Νωρίτερα, με μικτά πρόσημα και μικρές διακυμάνσεις είχαν ολοκληρώσει τις συναλλαγές του και οι βασικοί δείκτες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.