Στα υψηλότερα επίπεδα από τον Ιούλιο του 2015 το πετρέλαιο

Στα υψηλότερα επίπεδα από τον Ιούλιο του 2015 το πετρέλαιο

Ανάκαμψη κατέγραψε η τιμή του πετρελαίου μετά τις απώλειες που σημείωσε στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας κι εν μέσω διακοπής της παραγωγής σε Καναδά και Νιγηρία.

Οι τιμές κατέγραψαν κέρδη μετά την ομιλία της προέδρου της Fed, Janet Jellen, η οποία απέκλεισε το ενδεχόμενο αύξησης των επιτοκίων στην προσεχή συνεδρίαση της κεντρικής τράπεζας τον ΗΠΑ.

Ωστόσο, “η παραδοχή εκ μέρους της όσον αφορά στα δυσμενή στοιχεία των θέσεων εργασίας το Μάιο και στις συνέπειες ενός ενδεχόμενου Brexit στην νομισματική πολιτική των ΗΠΑ, οδήγησε σε συμπεράσματα που μιλούν για καθυστέρηση της αύξησης επιτοκίων”, σχολίασε ο Fawad Razaqzada, αναλυτής στο Forex.com.

Σε αυτό το κλίμα, το συμβόλαιο αργού πετρελαίου WTI παραδόσεως Ιουλίου ενισχύθηκε 1,07 δολ. ή 2,2% και έκλεισε στα 49,69 δολάρια ανά βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Πρόκειται για το υψηλότερο κλείσιμο από τις 21 Ιουλίου του 2015.

Το συμβόλαιο πετρελαίου τύπου brent παραδόσεως Αυγούστου ενισχύθηκε 91 cents ή 1,8% στα 50,55 δολάρια ανά βαρέλι, στο ICE στο Λονδίνο.