Σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο ο χρυσός

Σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο ο χρυσός

Συνέχισε για ακόμα μία ημέρα το ανοδικό του ράλι ο χρυσός, ο οποίος κατέγραψε ακόμα ένα κλείσιμο σε ιστορικό υψηλό με την πορεία του να δείχνει ότι είναι θέμα ημερών να διασπάσει το φράγμα των 2.000 δολαρίων.

Ειδικότερα, το πλέον ενεργό προθεσμιακό συμβόλαιο του χρυσού, παραδόσεως Αυγούστου, έκλεισε τις συναλλαγές του στα 1.944,6 δολάρια ανά ουγγιά, έχοντας κερδίσει ακόμα 13,6 δολάρια, ενώ κατά τη διάρκεια της ημέρας είχε φτάσει να διαπραγματεύεται έως και τα 1.974 δολάρια η ουγγιά. Από την άλλη βέβαια, αξίζει να σημειωθεί ότι στο χαμηλό ημέρας η τιμή του πολύτιμου μετάλλου έφτασε στα 1.900,2 δολάρια η ουγγιά.

Χαρακτηριστικό του κλίματος πάντως είναι ότι η Goldman Sachs αναβάθμισε την πρόβλεψή της για την τιμή-στόχο του χρυσού από από τα 2.000 δολάρια που έδινε προηγουμένως στο επίπεδο των 2.300 δολαρίων μέσα στο επόμενο 12μηνο. Την ίδια ώρα, αναβάθμισε και το outlook για το ασήμι δίνοντας τιμή-στόχο στα 30 δολάρια, από 22 προηγουμένως.

Η Goldman επικαλείται την πολιτική και κοινωνική αβεβαιότητα, τις αυξημένες γεωπολιτικές εντάσεις και την εξάπλωση ενός δεύτερου κύματος κορονοϊού, επισημαίνοντας παράλληλα ότι η άνοδος του χρυσού το τελευταίο διάστημα έχει ξεπεράσει τα κέρδη των πραγματικών επιτοκίων και άλλων εναλλακτικών του δολαρίου.

Επιπλέον ώθηση στην τιμή του μετάλλου έδωσαν και τα ανησυχητικά στοιχεία για την καταναλωτική εμπιστοσύνη στις ΗΠΑ τον Ιούλιο, με τον σχετικό δείκτη να υποχωρεί στις 92,6 μονάδες από την ανοδικά αναθεωρημένη μέτρηση του Ιουνίου στις 98,3 μονάδες.