«Σπάει» τα δεσμά με το πετρέλαιο η Wall

«Σπάει» τα δεσμά με το πετρέλαιο η Wall

Με μικρά κέρδη ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές της Δευτέρας οι δείκτες της Wall Street, έχοντας βρεθεί σε εναλλαγή προσήμων και παρά την ισχυρή πτώση της τιμής του πετρελαίου, με τον S&P ωστόσο να μην καταφέρνει να γυρίσει σε θετικό έδαφος.

Ο βιομηχανικός Dow Jones κατέγραψε οριακή άνοδο 0,1% ή 15,48 μονάδες και διαμορφώθηκε στις 17.228,72 μονάδες, σημειώνοντας το υψηλότερο κλείσιμο του έτους, ενώ ο Nasdaq Composite ενισχύθηκε 1,81 μονάδες και ανήλθε στις 4.750,28 μονάδες.

Αντίθετα, ο S&P 500 υποχώρησε κατά 2,59 μονάδες στις 2.019,58 μονάδες, με επτά από τους δέκα κλάδους του στο «κόκκινο».

Υπενθυμίζεται πως την Παρασκευή οι δείκτες της Wall Street έκλεισαν στα υψηλότερα επίπεδά τους για το 2016

Νωρίτερα, το αργό ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση της Δευτέρας με πτώση άνω του 3%, χάνοντας σχεδόν τα μισά από τα κέρδη της προηγούμενης εβδομάδας, καθώς το Ιράν «πάγωσε» τις προσδοκίες για σταθεροποίηση της παραγωγής πετρελαίου.

Επίσης, στο χαμηλότερο επίπεδο σε διάστημα μεγαλύτερο της μιας βδομάδας διαπραγματεύτηκαν τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού, καθώς οι επενδυτές αναμένουν τις ενδείξεις και τις αποφάσεις που θα προκύψουν από τις συνεδριάσεις των Κεντρικών Τραπεζών αυτής της εβδομάδας.

Οι επενδυτές τηρούν επιφυλακτική στάση εν αναμονή των συνεδριάσεων αρκετών Κεντρικών Τραπεζών αυτή την εβδομάδα. Η νομισματική επιτροπή της Fed ξεκινά αύριο τη διήμερη συνεδρίασή της, με τις αποφάσεις της να ανακοινώνονται την Τετάρτη, ενώ μέσα στην εβδομάδα αποφάσεις θα λάβουν η Τράπεζα της Ιαπωνίας (BoJ), η Τράπεζα της Αγγλίας (BoE) και η Τράπεζα της Ελβετίας (SNB).