Ισχυρό rebalacing στη ΔΕΗ με τζίρο 31 εκατ. ευρώ  λόγω MSCI

Ισχυρό rebalacing στη ΔΕΗ με τζίρο 31 εκατ. ευρώ λόγω MSCI

Έντονη κινητικότητα με αυξημένο όγκο και τζίρο παρουσίασε στην τελευταία συνεδρίαση του Νοεμβρίου η ΔΕΗ, καθώς έλαβε χώρα το rebalacing, δεδομένου ότι από αύριο Τρίτη η μετοχή εντάσσεται στο MSCI Global Standard.

Η ΔΕΗ δέσποσε σήμερα με έμφαση, καθώς διακίνησε 5,9 εκατ. τεμάχια μέσω τζίρου 31 εκατ. ευρώ, ήτοι περίπου 42% του συνολικού της αγοράς που ανήλθε στα 73,45 εκατ. ευρώ!

Το πιο έντονο rebalacing έγινε κατά τη διάρκεια των δημοπρασιών όπου άλλαξαν χέρια πλέον των 4 εκατ. τεμαχίων! Οι συγκλίνουσες εκτιμήσεις των αναλυτών έκαναν λόγω για συνολικές εισροές 8 εκατ. ευρώ στον τίτλο.

Θυμίζουμε ότι με νεότερη ανακοίνωσή του ο οίκος Morgan Stanley Capital International γνωστοποίησε ότι Πειραιώς και Eurobank θα παραμείνουν στη σύνθεση του Global Standard και δε θα υποβιβαστούν στον MSCI Small Cap, μετά την επιτυχημένη ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης μέσω της αύξησης κεφαλαίου.

Υπήρχε σοβαρό ενδεχόμενο να αφαιρεθούν οι Πειραιώς και Eurobank από το δείκτη λόγω της μεγάλης υποχώρησης της κεφαλαιοποίησής τους. Όμως, αυτή η... παρατυπία θα διορθωθεί προσεχώς, καθώς η επιτυχημένη ΑΜΚ, το reverse split και η εισαγωγή των νέων μετοχών θα ανεβάσει τις αποτιμήσεις ξανά πάνω από το 1 δισ. ευρώ, που είναι το... πλαφόν!

Να σημειωθεί ότι στο δείκτη MSCI Greece συμπεριλαμβάνονται από το FTSE 25 του ελληνικού χρηματιστηρίου και οι μετοχές των ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, Folli Follie, Jumbo και Τιτάνας.