Σημαντικά κέρδη στην Wall με ώθηση από την Disney και το εμβόλιο

Σημαντικά κέρδη στην Wall με ώθηση από την Disney και το εμβόλιο

Συνεδρίαση κερδών με άλμα άνω των 370 μονάδων για τον βιομηχανικό δείκτη Dow Jones ήταν η σημερινή της αμερικανικής αγοράς, με οδηγό τα κέρδη της μετοχής της Disney, ενώ γενικότερα κλίμα αισιοδοξίας καλλιεργούν οι ελπίδες για το εμβόλιο κατά του κορονοϊού και το νέο πακέτο τόνωσης της οικονομίας που επεξεργάζεται η Ουάσιγκτον.

Συγκεκριμένα, ο Dow Jones ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση στις 27.201 με άνοδο 1,4% ή 373 μονάδων, ο διευρυμένος δείκτης S&P 500 ενισχύθηκε κατά 0,64% και έκλεισε στις 3.327 μονάδες, όπως και ο τεχνολογικός Nasdaq που κατέγραψε κέρδη 0,5% στις 10.998.

Στα εταιρικά νέα, η Walt Disney Co ανακοίνωσε χτες τα οικονομικά αποτελέσματά της, διαψεύδοντας τις προβλέψεις των επενδυτών που εξέφραζαν φόβους για μία απόλυτη καταστροφή. Χαρακτηριστικό είναι ότι η εταιρεία έδωσε 8 σεντς ανά μετοχή  τη στιγμή που εκτιμήσεις ανέμεναν αναπροσαρμοσμένες απώλειες της τάξης των 64 σεντς ανά μετοχή. Σε αυτό το κλίμα η Disney είδε τη μετοχή της να πραγματοποιεί ράλι 8,8%, ενώ ενδοσυνεδριακά τα κέρδη της είχαν ξεπεράσει και το 10%. 

Στα υπόλοιπα νέα της ημέρα, ο Λευκός Οίκος και οι ηγέτες των Δημοκρατικών στο Κογκρέσο στοχεύουν στην επίτευξη συμφωνίας για το νέο πακέτο οικονομικής βοήθειας. Οι δύο πλευρές έχουν σημειώσει πρόοδο σε σημαντικές προβλέψεις του νομοσχεδίου, όπως δήλωσε χθες, ο υπουργός των Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν.

Σημειώνεται πως οι ΗΠΑ κατέγραψαν 1.302 νέους θανάτους εξαιτίας της COVID-19 κατά τη διάρκεια των προηγούμενων 24 ωρών, σύμφωνα με την καταμέτρηση του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς ως χθες Τρίτη στις 20:30. Ο απολογισμός της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα που υφίσταται το βαρύτερο πλήγμα στον πλανήτη ξεπέρασε έτσι τους 156.000 νεκρούς.

Τέλος, η Johnson & Johnson συμφώνησε να παρέχει 100 εκατομμύρια δόσεις του πειραματικού εμβολίου Covid-19 με την αμερικανική κυβέρνηση. Σύμφωνα με το Bloomberg η  εταιρεία παραγωγής φαρμάκων ανακοίνωσε ότι έχει συνάψει συμφωνία με την κυβέρνηση των ΗΠΑ για την εγχώρια παραγωγή και παράδοση μεγάλης κλίμακας 100 εκατομμυρίων δόσεων του ερευνητικού εμβολίου SARS-CoV-2 της μονάδας Janssen Pharmaceuticals.