Σημαντικά κέρδη στη Wall- Σε υψηλά τριών μηνών τα ημερήσια κέρδη

Σημαντικά κέρδη στη Wall- Σε υψηλά τριών μηνών τα ημερήσια κέρδη

Με σημαντικά κέρδη έκλεισε η σημερινή συνεδρίαση για τους τρεις βασικούς δείκτες της Wall Street με τα εταιρικά αποτελέσματα να βρίσκονται στο επίκεντρο της προσοχής επενδυτών και αναλυτών.

Φαίνεται πως οι επενδυτές άφησαν πίσω τις ανησυχίες που είχαν ενταθεί τις προηγούμενες ημέρες για αύξηση των επιτοκίων από τη Fed στην επόμενη συνεδρίασή της, τον Ιούνιο. Οι κλάδοι που ευνοήθηκαν από το ράλι ήταν κυρίως ο χρηματοοικονομικός και της τεχνολογίας.

Στη λήξη της συνεδρίασης, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κέρδισε 213 μονάδες (1,22%) κλείνοντας στις 17.492 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq που σημείωσε κέρδη 95,27 μονάδων (2%) έκλεισε στις 4.861 μονάδες. Ο S&P 500 κέρδισε 28,02 μονάδες (1,34%) και έκλεισε στις 2.076 μονάδες.

Για τον Dow Jones και τον S&P 500 καταγράφηκαν τα μεγαλύτερα ημερήσια κέρδη από τις 11 Μαρτίου ενώ ο Nasdaq είχε να σημειώσει τέτοια επίδοση από την 1η Μαρτίου.

Στα μάκρο της ημέρας, αύξηση σημείωσαν οι πωλήσεις νέων κατοικιών τον Απρίλιο, σε μια ένδειξη βελτίωσης του κλάδου των κατασκευών, καθώς παραμένει ενισχυμένη η ζήτηση νέων κατοικιών.

Οι πωλήσεις νέων κατοικιών αυξήθηκαν κατά 16,6% με προσαρμοσμένο ετήσιο ρυθμό 619.000 πωλήσεων, ενώ οι προβλέψεις έκαναν λόγο για 525.000. Πρόκειται για το μεγαλύτερο μηνιαίο άλμα σε 24 χρόνια. Η μέση τιμή κατοικίας επίσης αυξήθηκε κατά 9,7% σε σχέση με ένα χρόνο πριν, στα 321.000 δολάρια.

Στο μέτωπο των αποτελεσμάτων, η μετοχή της Toll Brothers κερδίζει 3,69% μετά την ανακοίνωση κερδών τριμήνου που βρέθηκαν στο υψηλότερο επίπεδο των προβλέψεων οικονομολόγων που συμμετείχαν σε σχετικές δημοσκοπήσεις.

Στον αντίποδα, η μετοχή της Best Buy Co έχασε 7,42% καθώς μπορεί τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η εταιρεία να ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών, όμως το guidance της εταιρείας απογοήτευσε τους επενδυτές.

Τέλος, η μετοχή της Apple κέρδισε 1,52% εν μέσω δημοσιευμάτων που θέλουν τη ζήτηση για τα νέα μοντέλα iphone να ξεπερνάει τις προσδοκίες.

Νωρίτερα, σε χαμηλά δέκα εβδομάδων βρέθηκαν τα ασιατικά χρηματιστήρια με τους επενδυτές να εστιάζουν εκ νέου στη πιθανότητα αύξησης των αμερικανικών επιτοκίων τον επόμενο μήνα.